Julens alla program och aktiviteter

Det blir jul för alla sinnen när vi slår upp luckorna till Jul på Skansen 2021, med start den 26 november till och med 9 januari.

Tradition, historia och nutid

Ta del av traditionen och historien kring jul, där såväl människa som djur är en del av berättelsen. Värm dig vid den öppna elden inne i någon av de julsmyckade husen och gårdarna, och lyssna till sägner och berättelser om julens traditioner och firande från förr. Möt hästar, renar, grisar och sill. Vandra mellan bodarna på julmarknaden och förbered dig för ditt egna julfirande. Skansen erbjuder en levande miljö där ni själva är en del av julupplevelsen.

Julmarknad, fredag-söndag alla adventshelger

Skansen julmarknad är en tradition sedan 1903 och har etablerat sig som en av de bästa. Delikatesser till julbordet, marsipan, julbröd, lokalproducerat hantverk av textil, trä, keramik och ull. Det finns också gott om härliga smakupplevelser som kolbullar, våffelstånd, glögg och brända mandlar.

Skansens butiker håller öppet varje dag så passa på att köpa dina julklappar hos oss, på plats eller via skansenbutiken.se.

Jul i hus och gårdar

Promenera runt i våra juldoftande hus och gårdar, och upplev hur jularna var förr i tiden. I många hus kan du uppleva pyntade granar, värmande brasor, uppdukade julbord, julbak och många andra svenska jultraditioner. Våra museipedagoger gör ditt besök sagolikt och spännande, när föremål och traditioner kommer till liv.

Konserter, musik och barnaktiviteter

Under julperioden, med fokus på marknadsdagarna fredag - söndag, arrangerar vi flera julkonserter och fyller parken med stämningsfull musik. Vi har julverkstad med pyssel och ljusstöpning, och promenadstråk i tomtens fotspår för alla barn.

Hela programmet för julperioden, inklusive lucia, nyår och jullov, publiceras inom kort så håll utkik.


Jul på Skansen

Upp