Två barn löser ett mysterium i Stadskvarteret på Skansen
Sparad som favorit Spara som favorit

Mysteriet i Stadskvarteren – Jakten på det försvunna ljuset

Välkomna till ett spännande höstlov för hela familjen! Följ med oss bakåt i tiden, leta ledtrådar, lös gåtor och hjälp Hemliga Sällskapet lösa mysteriet i Stadskvarteren.

Tider

lör 30/10 10:00 - 15:00
sön 31/10 10:00 - 15:00
mån 1/11 10:00 - 15:00
tis 2/11 10:00 - 15:00
ons 3/11 10:00 - 15:00
Visa alla tider ›

Mysteriet i Stadskvarteren

I staden är det 1850-tal och elektrisk belysning är ännu inte uppfunnen. Här lever en excentrisk vetenskapsperson som undersöker möjligheten att fånga elektriciteten och göra ljus av den. Professor E.L. Ljusström arbetar i samhällets tjänst och vill mänsklighetens väl. Den ljusskygge Luminoso försöker luska reda på Ljusströms forskningsresultat. Allt som kan ge klirr i kassan och skapa sensation lockar Luminoso. Professor Ljusström däremot väger för- och nackdelar med det elektriska ljuset. Kan det rentav vara skadligt?

Barnen i Hemliga sällskapet är både nyfikna och oroade. Abraham, som är skomakarson och måste hjälpa sin familj med försörjningen, ser möjligheten att kunna arbeta fler timmar. Justina, som älskar att läsa, tycker att det vore strålande att kunna hänga med näsan i en bok nätterna igenom. Hedda, däremot, tror att det konstgjorda ljuset kan bli ett problem. Tänk om alla skulle vara vakna dygnet runt och arbeta hela tiden... Apotekarlärlingen Gustav håller med, hälsan är det viktigaste vi har.

Så händer något oroväckande, ljuset har blivit stulet! Vännerna i det Hemliga sällskapet beslutar sig för att återfinna ljuset. Leta efter ledtrådar, lös gåtorna och träffa stadens invånare. Hjälp det Hemliga sällskapet att lösa mysteriet i Stadskvarteren!

Mer höstlovsskoj på Skansen

Korvgrillning
Bollnästorget

Lekar från förr
Hazeliusängen

Tipspromenad

Häxkvastflygning och käpphästbana
Vid Bredablick

Kägelspel
Kägelbanan vid Gubbhyllan

Med reservation för ändringar


Liknande aktiviteter

Upp