Två barn löser ett mysterium i Stadskvarteret på Skansen

Datumet för denna aktivitet har passerat

Sparad som favorit Spara som favorit

Höstlov på Skansen: Mysteriet i Stadskvarteren

Välkomna till ett spännande höstlov för hela familjen! Följ med oss bakåt i tiden, leta ledtrådar, lös gåtor och hjälp Hemliga Sällskapet lösa mysteriet i Stadskvarteret: Jakten på det försvunna ljuset.

Mysteriet i Stadskvarteren

I staden är det 1850-tal och elektrisk belysning är ännu inte uppfunnen. Här lever en excentrisk vetenskapsperson som undersöker möjligheten att fånga elektriciteten och göra ljus av den. Professor E.L. Ljusström arbetar i samhällets tjänst och vill mänsklighetens väl. Den ljusskygge Luminoso försöker luska reda på Ljusströms forskningsresultat. Allt som kan ge klirr i kassan och skapa sensation lockar Luminoso. Professor Ljusström däremot väger för- och nackdelar med det elektriska ljuset. Kan det rentav vara skadligt?

Barnen i Hemliga sällskapet är både nyfikna och oroade. Abraham, som är skomakarson och måste hjälpa sin familj med försörjningen, ser möjligheten att kunna arbeta fler timmar. Justina, som älskar att läsa, tycker att det vore strålande att kunna hänga med näsan i en bok nätterna igenom. Hedda, däremot, tror att det konstgjorda ljuset kan bli ett problem. Tänk om alla skulle vara vakna dygnet runt och arbeta hela tiden... Apotekarlärlingen Gustav håller med, hälsan är det viktigaste vi har.

Så händer något oroväckande, ljuset har blivit stulet! Vännerna i det Hemliga sällskapet beslutar sig för att återfinna ljuset. Leta efter ledtrådar, lös gåtorna och träffa stadens invånare. Hjälp det Hemliga sällskapet att lösa mysteriet i Stadskvarteren!

Morgon hos djuren hela höstlovet

Kom till Skansen innan vi har öppnat för andra gäster och följ med på ett spännande och nära besök hos våra djur. Tillsammans med våra djurvårdare får du vara med under djurens morgonrutiner och får en närmare inblick i hur Skansen arbetar med djurvälfärd och artbevarande.

Läs mer och boka din plats till Morgon hos djuren eller Mini-djurvårdare på Lill-Skansen.

Mer höstlovsskoj på Skansen

Höstlovpyssel – Tillverka magiska glasögon, kikare eller ett sällsynt husdjur
Skogens hus, kl 10-15

Möt ”de kloka”
I lä av mörkret välkomnar ”de kloka” och ger råd om hur man botar åkommor och bekymmer med hjälp av magi och dolda makter.
Bollnässtugan

Upptäck det lilla livet i Östersjön!
Vad kan du se i en lupp? Rita och lär dig mer om Östersjöns unika djur.
Baltic Sea Science Center, kl 10-12 och 13-15

Möt bondgårdens djur!
Skansens zoologiska pedagog berättar om djuren.
Skånegården (1, 2, 3, 4 och 5 november kl 10.45 och 13.15)

Höstbingo
Startar i övre rulltrappshallen, kl 10-15

Korvgrillning
Bollnästorget och Orsakullen, kl 10-15

Häxkvastflygning och käpphästhoppning
Ordenshuset, kl 10-15

Tipspromenad
Start vid Statarlängan

Med reservation för ändringar


Liknande aktiviteter

Upp