Tragisk olycka på Skansen-Akvariet

En tragisk olyckshändelse har under tisdagskvällen inträffat i samband med en privat tillställning på Skansen-Akvariet. En man har blivit biten i armen av en krokodil. Skadans omfattning är just nu okänd. Händelsen är per automatik polisanmäld och mannen som skadades är förd till sjukhus. Skansen-Akvariet har under natten gjort en utredning av hur detta har kunnat hända. Mannen hade klättrat upp på en del av anläggningen som ligger intill glaset för att hålla ett tal till gästerna. Han stod med ryggen mot krokodilerna och sträckte en arm bakåt över skyddsbarriären då krokodilen bet honom. Skansen-Akvariet vidtar nu ytterligare åtgärder för att detta inte ska kunna hända igen. Våra tankar är med mannen, och hans familj, som drabbats av denna mycket tragiska olyckshändelse. Polisen utreder ärendet vidare tillsammans med ansvarig på Skansen-Akvariet och vi kommer löpande under dagen uppdatera med ny information. För pressfrågor gå till Press, se länk ovan.

Ett helt år på Skansen - för bara 295kr!

Alla dagar, alla årstider! Uggla på Skansen så mycket du vill för bara 295 kr!

Hitta hit

Huvudentré: Djurgårdsslätten 49-51. Spårvagn linje 7, buss nr 67 eller Djurgårdsfärjan är bra sätt att ta sig hit. Mycket bättre än bil!

Barnvagn

Du kan hyra paraplyvagnar i alla entréer. Det kostar 50 kr. Maxvikt 15 kg.

Hund/Cykel/Sparkcykel

Assistanshundar får följa med in på Skansen. Andra hundar måste tyvärr stanna hemma. Cykla gärna till Skansen, men lämna den utanför, då cyklar och sparkcyklar inte är tillåtna inne på Skansen.

Rullstol

Du kan låna rullstol gratis i alla entréer

Se fler tips inför besöket ›