Julmarknad på Skansen
Sparad som favorit Spara som favorit

Skansens julmarknad

Skansens julmarknad är en riktig Stockholmstradition. Upplev en riktig julmarknad med klassiskt hantverk och slöjd, mat och godsaker. Dansa kring granen och julpyssla i verkstan.

Hela Skansen

De här aktiviteterna pågår inte bara på en plats på Skansen, läs igenom programmet för att ta del av allt det kan erbjuda.

Läs mer ›

Tider

lör 30/11 10:00 - 16:00
sön 1/12 10:00 - 16:00
lör 7/12 10:00 - 16:00
sön 8/12 10:00 - 16:00
lör 14/12 10:00 - 16:00
Visa alla tider ›

Skansens julmarknad – en Stockholmstradition sedan 1903

Julen börjar på Skansen! Skansens julmarknad är en obruten tradition ända sedan 1903. I stadskvarteren, på väg upp till julmarknaden, myllrar det av liv under julmarknadshelgerna. Här arbetar hantverkarna för fullt i sina verkstäder och hus. Uppe på marknaden infinner sig julstämningen bland juldekorationer, godsaker, halmslöjd och annat klassiskt hantverk.

På julmarknaden hittar du över 70 marknadsbodar, fyllda av julmat, julklappar och godsaker och hantverk av högsta kvalité. Se även till att komma hungrig - för här finns massor av härlig mat att äta på plats, som traditionella kolbullar, viltburgare, munkar och mycket mera. Delta i julpyssel, dansa runt granen och se hur julen firades förr i våra hus och gårdar. Varmt välkomna!


Jul i hus och gårdar

Kom in i våra hus och gårdar och upplev julfiranden från förr. Här berättar vi om hur julen firades i olika delar av Sverige. I vissa stugor är julgranarna pyntade och i andra står julborden dukade.


Julpyssel och dans kring granen

Intill julmarknaden bjuder Ayla Kabaca eller Johanna Börjeson och Julorkestern upp till sång, dans och lek på Bollnästorgets dansbana. Dans kring granen är en uppskattad tradition. Här får stora och små vila från marknad och handel och leka tillsammans. Ta varandra i hand och dansa ikapp!

En bit bort pågår julpyssel och ljusstöpning i Skogens hus. Skapa smällkarameller, julgransstrutar och massa annat! Kunniga programvärdar finns på plats och hjälper till. Alla får pyssla!


Ladda ner våra promenadtips under julen

Spår av tomten
Bland tomtar och bockar
Julstämning På Skansen - korta och långa promenader

Lucia på Skansen

Julhandla en vardag

Den stora julmarknaden har öppet på helgerna men det finns gott om möjligheter till julhandel i veckorna också. Butikerna har öppet liksom flera hantverkare.

Allt du behöver veta om julen på Skansen - FAQ

Vad kostar det att gå på Skansen i jul, när är det öppet och vad händer - det finns många frågor och här hittar du en rad praktiska svar.


Liknande aktiviteter

Upp