Sanna Nielsen programleder Allsång på Skansen 2020
Sparad som favorit Spara som favorit

Allsång på Skansen 2020

Allsång på Skansen sänds utan publik 2020. Området runt Sollidenscenen kommer att spärras av helt under måndagar och tisdagar 22 juni –11 augusti. På tisdagskvällarna kommer Skansen även att vara stängt för gäster. Skansen välkomnar alla trogna Allsångsgäster att se programmet på SVT i år.

Sollidenscenen

Evenemang på Sollidenscenen

Sollidenscenen har utvecklats till en nationalscen som förknippas med nyår, nationaldagsfirande och Allsång på Skansen.

Läs mer ›

Allsång på Skansen 2020

Tisdagen efter midsommar är det traditionsenlig premiär för en sommarfavorit: Allsång på Skansen. I år utan publik, för första gången sedan starten 1935. Sanna Nielsen är programledare och vilka artister som gästar henne på Sollidenscenen ser du i listan nedan.

Programmet kommer att vara sig likt, även om publikhavet nedanför scenen uteblir i år. För att kunna genomföra Allsång på Skansen på ett säkert och trevligt sätt för alla behöver vi fortfarande all pepp vi kan få, men hemifrån i år.


Program 2, tisdag 30 juni Miss Li, Anna Bergendahl, Måns Zelmerlöw, Erik Lundin och Sussie Eriksson. Dessutom hyllas Lasse Åberg som fyllt 80 år i år.


Skansen under repetitioner och sändning

Allsång på Skansen spelas in utan publik 2020. Området runt Sollidenscenen kommer att spärras av helt under måndagar och tisdagar 22 juni-11 augusti. På tisdagskvällarna kommer Skansen även att vara stängt för gäster.

Den som uppehåller sig runt avspärrningen vid Solliden kan komma att ombes lämna platsen. Vi avråder också från picknick på vårt område av säkerhetsskäl. Vi behöver allas er hjälp för att kunna se till att Allsången kan fortsätta sändas från Skansen.

Historien bakom Allsång på Skansen

Allsång på Skansen sändes för första gången i SVT den 3 augusti 1979. Ytterligare tre program sändes samma sommar. 1980 sändes 8 program och 1984 sändes 4 program. Sedan 1990 har Allsång på Skansen sänts varje sommar i SVT.

Bosse Larsson ledde programmet 1979-1993. Lasse Berghagen tog över programledarskapet 1994 och behöll det till 2003 då Anders Lundin dök upp som praktikant under några program. 2004 tog Anders över programledarskapet för Allsång på Skansen och 2011 var det dags för Måns Zelmerlöw. 2014 var året för den första kvinnliga allsångsledaren nämligen Petra Marklund. Sedan 2016 är det Sanna Nielsen som leder både sången och programmet.

- LÄS MER -

Liknande aktiviteter

Upp