Sanna Nielsen, allsångsledare på Skansen
Sparad som favorit Spara som favorit

Allsång på Skansen

Under åtta tisdagar bjuder Sanna Nielsen och en mängd härliga artister upp till sång. Här hittar du information om årets artister och förköpsbiljetter.

Sollidenscenen

Evenemang på Sollidenscenen

Nationalscenen Sollidenscenen har inte bara Stockholms vackraste utsikt – här kan du njuta av Allsång på Skansen, nyår, nationaldagsfirande liksom en mängd folkkära artister och världsstjärnor varje år.

Läs mer ›

Tider

tis 5/7 17:00 - 18:00, 20:00 - 21:20
tis 12/7 17:00 - 18:00, 20:00 - 21:20
tis 19/7 17:00 - 18:00, 20:00 - 21:20
tis 26/7 17:00 - 18:00, 20:00 - 21:20
tis 2/8 17:00 - 18:00, 20:00 - 21:20
Visa alla tider ›

Vad är en sommar utan Allsång på Skansen? Under sommaren kan du sjunga med i direktsändningen i Sveriges Television eller vara på plats i folkhavet framför Sollidenscenen och njuta av sommar, sång och sol.

I premiärprogrammet kan publiken stämma upp i sång med Cornelia Jakobs, Jireel, Jill Johnson, Benson Boone och The Ark. Resten av sommaren bjuder på gäster som Tomas Ledin, Marcus och Martinus, Mikael Wiehe, Eric Bibb, Alba August, A36, Moonica Mac, Casanovas, Thomas Stenström, Linnea Henriksson och Tommy Körberg.

Biljetter och platser 2022

Till samtliga genrep och livesändningar kommer det att finnas både ståplatser och sittplatser precis som förr. För dessa platser gäller först till kvarn, de ingår i Skansens entré och ditt årskort gäller som vanligt.

Vill du säkra din sittplats framför scenen kan du köpa en förköpsbiljett. Förköpsbiljetter till sittplatser säljs via Ticketmaster till både genrep och sändning.

Då det varit stort tryck på biljetterna har vi nu utökat antalet sittplater till genrepet den 28 juni. Du förköper dem via Ticketmaster.

Biljettpris förköpsbiljett

Genrep
Vuxen (från 16 år): 260 kr
Student: 245 kr
Pensionär: 245 kr
Barn 4–15 år: 80 kr
Årskortsinnehavare: 235 kr
Student/pensionär med årskort: 225 kr

Livesändning + Allsångsscenen är din
Vuxen (från 16 år): 285 kr
Student: 265 kr
Pensionär: 265 kr
Barn 4–15 år: 80 kr
Årskortsinnehavare: 255 kr
Student/pensionär med årskort: 235 kr

Entré till Skansen ingår.

Barn 0–4 år går in gratis och ska då kunna sitta i knäet på medföljande vuxen med biljett. Barnet måste kunna sitta i knäet under hela programmet.

Rullstolsbiljetter säljs via Ticketmaster. En ledsagare per brukare medföljer utan kostnad. Ett antal först till kvarn platser för rullstol finns också.

Till Ticketmasters biljetter.

Biljettpris utan förköp

Gäster utan förköpsbiljett betalar ordinarie Skansenentré. Årskort gäller.

Allsång på Skansen 2022 – alla datum och artister

Program 1, 28 juni

The Ark
Cornelia Jakobs
Jireel
Benson Boone
Jill Johnson

Allsångskvällen avslutas med en extra spelning på ca. 15 min kl. 21:00 med The Ark. Detta sänds även i SVT Play

Program 2, 5 juli

Tomas Ledin
Åsa Jinder
Janice
Theoz

Allsångskvällen avslutas med en extra spelning på ca. 15 min kl. 21:00 med Tomas Ledin. Detta sänds även i SVT Play

Program 3, 12 juli

Medina
Eric Bibb
Myra Granberg

Allsångskvällen avslutas med en extra spelning på ca. 15 min kl. 21:00 med Medina. Detta sänds även i SVT Play

Program 4, 19 juli

Sahara Hotnights
Casanovas
Tone Sekelius
Linnea Henriksson

Allsångskvällen avslutas med en extra spelning på ca. 15 min kl. 21:00 med Linnea Henriksson. Detta sänds även i SVT Play

Program 5, 26 juli

Hanna Ferm & Junie
Moonica Mac
Nanne Grönvall
Hasse Andersson
Thomas Stenström

Allsångskvällen avslutas med en extra spelning på ca. 15 min kl. 21:00 med Thomas Stenström. Detta sänds även i SVT Play

Program 6, 2 augusti

Mikael Wiehe
Alba August
A36
Afro-Dite

Program 7, 9 augusti

Iris Bergcrantz
Marcus och Martinus
Albin Lee Meldau
Molly Sandén – Allsångskvällen är din

Program 8, 16 augusti

Tommy Körberg
Ella Tiritiello
Siw Malmkvist

Allsångsscenen är din – Molly Sandén

I år är det Molly Sandén som får fortsätta allsångskvällen från Skansen med en egen timma. Tisdag den 9 augusti, klockan 21.00, stiger artisten upp på Sollidenscenen för en timmes livekonsert efter kvällens Allsång på Skansen.

Biljetter till Allsångsscenen är din säljs via Ticketmaster.

Frågor och svar Allsång på Skansen 2022

Programinformation

När är det allsång i år?
Premiären är den 28 juni och sedan följer åtta härliga allsångstisdagar. Programdatum är alltså: 28/6 5/7 12/7 19/7 26/7 2/8 9/8 16/8 Repetitioner på Sollidenscenen pågår under måndagar och tisdagar. Generalrepetitionen är mellan kl. 17-18. Programmet live-sänds i SVT och SVT-play med start 20:00 och är slut ca. 21:15. OBS: Sittande publik till sändningen ska vara på plats senast 19:20 för publikinformation och uppvärmning inför kvällen!

Vem är programledare?
Sanna Nielsen gör sin sjunde sommar som programledare i år!

Vilka artister kommer?
Du hittar samtliga artister högre upp på denna sida.

Publikinformation

Hur kan man se allsången live?
Genom att komma till Skansen på tisdagar i sommar! Biljetter till

numrerad sittplats kan förbokas via Ticketmaster till både genrep och sändning varje vecka. Det går även att gå på Allsången utan förköpt biljett. Då betalar man vanlig Skansenentré och får ståplats eller en av sittplatserna som är ”först till kvarn”. De platserna kan inte reserveras på förhand.

Vad gäller för rullstolsburna?
För personer i rullstol eller permobil finns avsedda platser. Dessa går att förboka via Ticketmaster eller inta enligt samma först till kvarn-princip som nämnts ovan. Av säkerhetsskäl får man inte ersätta en publikstol med en rullstol eller permobil. Vi kan därför endast ta emot rullstolar och permobiler på anvisad plats. Det är även endast vid dessa platser vi kan erbjuda att ledsagare medföljer gratis. Har du som rullstolsburen möjlighet att sitta på en publikstol går det bra att parkera rullstolen på anvisad plats. Observera att samtliga i sällskapet då behöver en egen biljett, även ledsagare.

Vad gäller för barnvagnar?
Av säkerhetsskäl får barnvagn inte medtas in på konsertområdet utan måste parkeras utanför insläppet. Kan vagnen vikas ihop och placeras under en stol går det bra att förvara den där.

När måste man vara där?
Har du köpt en plats via Ticketmaster måste du inta denna i tid för att inte förlora den. Alla sittplatser till genrep ska vara intagna senast kl. 16:45 och till sändning kl. 19:20. Insläpp till genrepsplats är öppet från 16:00. Insläpp till sändning öppnar 18:30. Vill man ha chans att ta en ”först till kvarn”- sittplats rekommenderar vi att vara på plats när Skansen öppnar kl. 10:00. Observera att man inte får paxa plats under dagen genom att lägga en jacka, filt eller liknande på en sittplats och sedan lämna. Man behöver sitta på platsen under hela dagen och behöver man lämna för toalettbesök etc. behöver någon hålla din plats åt dig. Man får hålla max 1 plats per person åt gången. Ståplats kan intas från det att Skansen öppnar klockan 10:00. Ståplatser går inte att reservera eller paxa.

Finns det mat och dryck till försäljning?
Ja, restaurang Solliden har öppet samt diverse försäljningsbodar intill programområdet.

Om man har sittplats till genrepet, kan man stanna kvar och titta på sändningen också?
Absolut, man får gärna vara kvar på området för att se sändningen men man måste lämna sin sittplats efter att genrepet är slut om det inte är så att man köpt biljett även till sändningen.

Får man använda paraply?
Eftersom vi vill att alla som kommer till Allsången skall se så bra som möjligt får paraplyer inte användas under programmet.

Får man fotografera och filma?
Det är okej att fotografera och filma i korta stunden med enklare kamera som den du har på din smartphone. Vi tillåter inte användning av professionell foto-/filmutrustning under repetitioner eller programmet med undantag för ackrediterad press. Vill du fota eller filma en kortare stund ber vi att du visar hänsyn till andra i publiken samt artisterna på scen och inte ha mobilen uppe under för lång tid då detta kan störa upplevelsen för andra.

läs mer

Historien bakom Allsång på Skansen

Sven Lilja inledde allsångstraditionen på Skansen 1935 och var allsångsledare till och med 1950.

Första gången Allsång på Skansen sändes i SVT var den 3 augusti 1979. Ytterligare tre program sändes samma sommar. 1980 sändes 8 program och 1984 sändes 4 program. Sedan 1990 har Allsång på Skansen sänts varje sommar i SVT.

Bosse Larsson ledde programmet 1979-1993. Lasse Berghagen tog över programledarskapet 1994 och behöll det till 2003 då Anders Lundin dök upp som praktikant under några program. 2004 tog Anders över programledarskapet för Allsång på Skansen och 2011 var det dags för Måns Zelmerlöw. 2014 var året för den första kvinnliga allsångsledaren nämligen Petra Marklund. Sedan 2016 är det Sanna Nielsen som leder både sången och programmet.

Mer om Allsången

Liknande aktiviteter

Upp