Allsång på Skansen 2019
Sparad som favorit Spara som favorit

Allsång på Skansen 2019

Vad är en sommar utan Allsång på Skansen? Under sommaren kan du sjunga med i direktsändningen i Sveriges Television eller vara på plats i folkhavet framför Sollidenscenen och njuta av sommar, sång och sol.

Sollidenscenen

Allsång på Skansen

Den nuvarande Sollidenscenen byggdes 1938. Här har stora och små stjärnor uppträtt genom åren.

Läs mer ›

Tider

Idag 25/6 20:00 - 21:30
tis 2/7 20:00 - 21:30
tis 9/7 20:00 - 21:30
tis 16/7 20:00 - 21:30
tis 23/7 20:00 - 21:30
Visa alla tider ›

Allsång på Skansen – sommarens artister

Allsång på Skansen har varit sommarens höjdpunkt på Skansen sedan 1935. I år firar programmet dessutom 40-årsjubileum i tv-rutan med premiär tisdag 25 juni kl 20.00 i SVT1 och SVT Play. Programledare, för fjärde året i rad, är Sanna Nielsen och en hel rad artister kommer att besöka henne på Skansens Sollidenscen i sommar.

Program 1, tisdag 25 juni
Astrid S
Carola
John Lundvik
Timbuktu & Damn!

Program 2, tisdag 2 juli
Laleh
Molly Hammar
Owe Thörnqvist
Sandro Cavazza

Program 3, tisdag 9 juli
Ana Diaz
Arvingarna
Benjamin Ingrosso/Felix Sandman
Claudia Campagnol

Program 4, tisdag 16 juli
Ann-Louise Hanson
Bishara
Lamix
Molly Sandén

Program 5, tisdag 23 juli
Imenella
Sven-Ingvars
Åkervinda

Program 6, tisdag 30 juli
Adrian Angelico
Maxida Märak
Orup
Icona Pop

Program 7, tisdag 6 augusti
Janice
Miriam Bryant
Oscar Stembridge
Philip Jalmelid – med ensemble från musikalen Så som i Himmelen

Miriam Bryant får Allsångsscenen är din-timmen, direkt efter ordinarie sändning. Sedan debuten 2012 har Miriam Bryant klättrat med raketfart på den svenska pophimlen, med en rad låtar som redan hunnit bli moderna klassiker. Miriam Bryant har även hunnit med flera besök på Allsång på Skansen genom åren och bjuder första tisdagen i augusti på en timmes direktsänd livemusik med höjdpunkter från karriären och spännande gäster.

Program 8, tisdag 13 augusti
Gammal
Norlie & KKV

Med plats för reservationer och ändringar.

Mer om Allsång på Skansen

För att se allsången på plats på Skansen behöver du bara betala entréavgift. Det går tyvärr inte att förboka sittplatser framför scenen och du får bara hålla din egen plats och en plats för ditt sällskap. På så sätt får fler besökare möjlighet att hitta en sittplats och uppleva Allsång på Skansen. Tips: När du köper ett genrepspaket med sommarbuffé i Sollidens matsal så ingår en sittplats till genrepet kl 17, tel 08 566 370 00.

Tyvärr är det omöjligt att förutsäga hur dags sittplatserna tar slut. Det beror på vilka artister som ska vara med, väder och många andra faktorer. Detta gäller även rullstolsplatserna.

Rullstolsplatser
Det finns en rullstolsplatå till höger om Sollidenscenen mot kvarnarna. Platserna är ej bokningsbara utan det är först till kvarn som gäller. Platån är endast till för rullstolsburna + en ledsagare/rullstol. Det finns garanterat 12 platser men man får oftast in flera. Värdar finns på plats vid allsången för att hjälpa till på bästa sätt.

Tänk på att...
...ta med solhatt/regnkläder och glöm inte att dricka ordentligt om det är varmt och soligt. Regncape, solhatt och dricka kan du köpa i Skansenbutiken utanför Huvudentrén, i Logen som ligger vid Bollnästorget eller i marknadsbodarna i närheten av Sollidenscenen. Det finns också sittdynor att köpa på plats för den som vill ha det mjukare om baken.

Allsångshäfte ... kan du köpa i vår webbutik, i Skansenbutiken, i Entréerna, i Logen på Bollnästorget eller på plats vid Sollidenscenen.

Du kan förköpa din biljett till Skansen>> Förköpsbiljetten garanterar dock inte sittplats men du slipper stå i kö och kommer snabbare in genom entrén.

Skansens årskort gäller även under allsångstisdagar.

Skansens huvudentré öppnar kl 10.00.

Historien bakom Allsång på Skansen

Allsång på Skansen sändes för första gången i SVT den 3 augusti 1979. Ytterligare tre program sändes samma sommar. 1980 sändes 8 program och 1984 sändes 4 program. Sedan 1990 har Allsång på Skansen sänts varje sommar i SVT.

Bosse Larsson ledde programmet 1979-1993. Lasse Berghagen tog över programledarskapet 1994 och behöll det till 2003 då Anders Lundin dök upp som praktikant under några program. 2004 tog Anders över programledarskapet för Allsång på Skansen och 2011 var det dags för Måns Zelmerlöw. 2014 var året för den första kvinnliga allsångsledaren nämligen Petra Marklund. Sedan 2016 är det Sanna Nielsen som leder både sången och programmet.

- LÄS MER -

Liknande aktiviteter

Upp