Sanna Nielsen på Skansen

Allsång på Skansen är slut för i år. Välkomna tillbaka 2022!

Sparad som favorit Spara som favorit

Allsång på Skansen

Äntligen kan vi välkomna en sittande publik tillbaka till Allsång på Skansen. Under åtta tisdagar, med start den 29 juni, bjuder Sanna Nielsen och en mängd härliga artister upp till sång. I år krävs förköpsbiljett till både genrep och livesändning, biljetter köper du via Ticketmaster.

Sollidenscenen

Evenemang på Sollidenscenen

Sollidenscenen har utvecklats till en nationalscen som förknippas med nyår, nationaldagsfirande och Allsång på Skansen.

Läs mer ›

Program och artister

I år välkomnar vi ett gäng fantastiska artister till Skansen. Vad sägs om Lisa Nilsson, Molly Sandén, Benjamin Ingrosso, Cherri och Brynolf & Ljung. Bara för att nämna några.

Biljetter, platser och priser

Förboka mat & dryck

Historien bakom Allsång på Skansen

Sven Lilja inledde allsångstraditionen på Skansen 1935 och var allsångsledare till och med 1950.

Första gången Allsång på Skansen sändes i SVT vard den 3 augusti 1979. Ytterligare tre program sändes samma sommar. 1980 sändes 8 program och 1984 sändes 4 program. Sedan 1990 har Allsång på Skansen sänts varje sommar i SVT.

Bosse Larsson ledde programmet 1979-1993. Lasse Berghagen tog över programledarskapet 1994 och behöll det till 2003 då Anders Lundin dök upp som praktikant under några program. 2004 tog Anders över programledarskapet för Allsång på Skansen och 2011 var det dags för Måns Zelmerlöw. 2014 var året för den första kvinnliga allsångsledaren nämligen Petra Marklund. Sedan 2016 är det Sanna Nielsen som leder både sången och programmet.

Mer om Allsången

Liknande aktiviteter

Upp