Pippi Långstrump och poliserna Kling och Klang

Datumet för denna aktivitet har passerat

Sparad som favorit Spara som favorit

Astrid Lindgrens värld på Skansen

Tjolahopp tjolahej och välkommen till Astrid Lindgrens värld på Skansen! Sjung med i allsång, se Pippiteater och häng med Emil i Lönneberga på auktion bland mycket annat.

Hela Skansen

De här aktiviteterna pågår inte bara på en plats på Skansen, läs igenom programmet för att ta del av allt det kan erbjuda.

Läs mer ›

Teater med Pippi Långstrump

Se Pippi, Kling och Klang och Fröken Prysselius i roliga och fartfyllda föreställningar.
I den ena får Pippi får besök av tjuvar. Dunder-Karlsson och Blom ser Pippi räkna pengar, och bestämmer sig för att försöka ta hennes kappsäck. Men Pippi är världens starkaste tjej...
I den andra försöker Prussiluskan få med Pippi till barnhemmet, och till sin hjälp har hon Kling och Klang. Men Pippi har ju redan ett hem: ”Jag är ett barn, och det här är mitt hem – alltså ett barnhem”.
Sollidenscenen kl 11 och 15

Singdudeldej – sånger med Emil i Lönneberga

Emil och hans familj tänker sig en lugn kaffestund, men som Emil säger "Hyss hittar man inte på, di bare blir"
Tingsvallenscenen kl 11.30 och 14

Fröken Prysselius allsång

Kling och Klang och Luffarorkestern bjuder upp till allsång med kända låtar ur Astrid Lindgrens visskatt. Sjung med i Lille katt, Du käre lille snickerbo, Här kommer Pippi Långstrump och alla de andra visorna.
Tingsvallenscenen kl 12.30 och 16

Gammaldags auktion med familjen Svensson från Katthult

Om Emil ropar hem en brödspade kanske du vill ropa hem en dag som Skansens djurvårdare eller en Pippi-resväska! Auktionen är till förmån för
SOS Barnbyar och auktionsföremålen finns att se i deras marknadsstånd på Bollnästorget.
Bollnästorget

Massor av roliga barnaktiviteter, lek och skoj

 • Inte-stöta-marken-bana Bollnästorgets dansbana.
 • Balansera som madicken och hoppa i höstack Ängen vid Logen
 • Är du lika stark som pippi? Pröva din styrka i kraftmätaren! Ängen vid Logen.
 • Tälj din egen trägubbe som Emil i Lönneberga Bollnästorget.
 • Tipspromenad för stora och små Vad kan du om Astrid Lindgrens sagor? Tipsformulär hämtar och lämnar du i Rabén & Sjögrens marknadsvagn. (Vinnare dras i anslutning till Fröken Prysselius allsång på Tingsvallenscenen kl 12.30 och 16.) Bollnästorget.
 • Torghandel, sockerdricksträd och Mariannelunds karamellkokeri Här hittar du bland mycket annat böcker, leksaker, mjukisdjur, kläder, speldosor och karameller. Bollnästorget.
 • Hitta spår efter Nils Karlsson Pyssling Vid Krukmakeriet i Stadskvarteren.
 • Astrid Lindgrens sagoskatt Lyssna till Astrids välkända berättelser eller bläddra själv i böckerna. Glashuset mellan Sollidenscenen och Bollnästorget.
 • Styltgång och tunnband Pröva på lekar från förr! Gå på styltor, rulla tunnband, hoppa hopprep och spela kula. Ängen vid Hornborgastugan.
 • Luffarorkestern och Positivhalare Spelar och underhåller. Kanske träffar du också Pippi eller Emil när du minst anar det!
  Huvudentrén, Bollnästorget och Stadskvarteren.

Helgen är ett samarbete med Astrid Lindgrens Värld och Astrid Lindgren Aktiebolag.

Vill du veta hur det gick till när Astrid Lindgren hittade på Pippi Långstrump? Här berättar hennes dotter Karin Nyman om det!


Liknande aktiviteter

Upp