Skansenbutiken
Sparad som favorit Spara som favorit

Skansenbutiken vid huvudentrén

I Skansenbutiken finner du klassiskt svenskt hantverk och nyskapande design i världsklass. Här finns även vår egen kollektion, glas, keramik och ett brett utbud av byggnadsvårdsprodukter.

Öppettider

Idag 14/10 11:00 - 16:00
tis 15/10 11:00 - 16:00
ons 16/10 11:00 - 16:00
tor 17/10 11:00 - 16:00
fre 18/10 11:00 - 16:00
Visa alla Öppettider ›

Butiken ligger utanför Skansenområdet i direkt anslutning till huvudentrén. Här finns personal med stort kunnande kring svenskt hantverk och byggnadsvård.

I Skansenbutiken hittar du bland annat unika föremål i textil och keramik, som tillverkats efter förlagor i Skansens hus och gårdar. Här hittar du ett vackert bildspel. Butiken erbjuder ett stort sortiment av presentprodukter, men har du ändå svårt att välja den perfekta gåvan finns presentkort i flera valörer. Dessa gäller även i Skansens entréer och hos våra arrendatorer. Ett urval av Skansenkollektionen finns i Skansenbutikens webshop.

Andra Skansenbutiker finns även i Logen på Bollnästorget och vid Lill-Skansen.

Skansenkollektionen

Produkterna är inspirerade av både historia och natur, precis som det mesta här på Skansen. Till exempel står en folkdräktsjacka från Dala Floda för ett av våra mönster och Skansens djur dyker upp på brickor och glasunderlägg. Mönster från traditionella hantverksmaterial som näver och fårskinn finns också i kollektionen, och kollektionen utökas successivt med nya mönster och produkter.

– Vi har en fantastisk kulturskatt här på Skansen som vi vill att fler ska få ta del av. De här produkterna kan brukas och njutas av alla berättar Anna Bodén, försäljningschef på Skansen.


Butiker

Upp