Skansenkollektionen fotograferad i Kronbergs ateljé
Sparad som favorit Spara som favorit

Skansenbutiken vid huvudentrén

Butiken ligger utanför Skansenområdet i direkt anslutning till huvudentrén. Här finns personal med stort kunnande kring svenskt hantverk och byggnadsvård.

Öppettider

Idag 15/8 11:00 - 19:00
tis 16/8 11:00 - 19:00
ons 17/8 11:00 - 19:00
tor 18/8 11:00 - 19:00
fre 19/8 11:00 - 19:00
Visa alla Öppettider ›

Om Skansenbutiken

I Skansenbutiken hittar du bland annat unika föremål i textil och keramik, som tillverkats efter förlagor i Skansens hus och gårdar. Ett urval av Skansenkollektionen finns i Skansenbutikens webshop.

Skansenkollektionen

Produkterna i Skansenkollektionen är inspirerade av både historia och natur, precis som det mesta här på Skansen. Till exempel står en folkdräktsjacka från Dalafloda för ett av våra mönster. Mönster från traditionella hantverksmaterial som näver och fårskinn finns också i kollektionen som utökas successivt med nya mönster och produkter.

Skansen Vintage

Skansens Klädkammare har tillverkat och köpt kläder och inredningstextilier som använts som rekvisita i museets arbete sedan 1893. Utvalda föremål ur rekvisitasamlingen säljs i Skansenbutiken under märkningen Skansen Vintage. Varje föremål är unikt och finns i ett exemplar där skick och kvalitet varierar.

Föremålen i Skansen Vintage finns endast att köpa i Skansenbutiken.

Skansen Recrafted

I samarbete med Skansens Klädkammare har Skansenbutiken skapat återbrukskollektionen Skansen Recrafted, en samtida serie av kuddfodral tillverkade av textilier och spillbitar från Skansens Klädkammares förråd och sydd på plats på museet.

Textilierna i Skansen Recrafted kommer från olika tidsepoker och har av olika skäl inte kunnat användas i museets verksamhet. Det rör sig om väldigt gamla textilier med skador som inte kunnat lagas eller fläckar som inte går att få bort liksom samtida tyger som beställts i stora kvantiteter eller inte har ett användningsområde i Skansens museala verksamhet. Allt material som används i produktionen av Recrafted fanns sedan tidigare i friluftsmuseets lokaler på Djurgården. Inte heller detaljer som dragkedjor och knappar har behövt köpas nytt.

Föremålen i Skansen Recrafted finns endast att köpa i Skansenbutiken.

Tre Skansenbutiker

Andra Skansenbutiker finns även i Logen på Bollnästorget och vid Lill-Skansen.

Du når butiken på butik@skansen.se eller 08-442 82 68.


Butiker

Upp