Lejontamariner på Skansen-Akvariet
Sparad som favorit Spara som favorit

Skansen-Akvariet

På Skansen-Akvariet finns allt från apor, fiskar och krokodiler, till skorpioner, papegojor och grodor. Välkommen till en spännande och exotisk del av Skansen.

Öppettider

Idag 20/6 10:00 - 18:00 Bokning/drop in
mån 21/6 10:00 - 17:00 Bokning/drop in
tis 22/6 10:00 - 17:00 Bokning/drop in
ons 23/6 10:00 - 17:00 Bokning/drop in
tor 24/6 10:00 - 17:00 Bokning/drop in
Visa alla Öppettider ›

OBS! För att besöka Skansen-Akvariet måste du förboka din biljett. Det gör du på Skansen-Akvariets hemsida. I den mån det finns lediga platser kommer det även finnas möjlighet till drop-in.

Besökare måste gå in genom Skansens huvudentré innan den stänger för dagen. Detta gäller även när Skansen-Akvariet har öppet senare än Skansens huvudentré.

På Skansen-Akvariet händer det alltid något nytt! Sen starten 1978 har akvariet byggts om och utökat med nya djur och upplevelser. Med åren har Skansen-Akvariet blivit mer en ark än ett akvarium.

Klappa en spindel, krama en orm och vimla med lemurerna! Vandra bland regnskogens djur, eller varför inte killa en rocka…?! På Skansen-Akvariet får du närkontakt med djur och natur. I vår stora damm simmar rockor som du gärna får klappa om du törs!

Skansen-Akvariet drivs i egen regi av Jonas Wahlström och är även ett avelscentrum för utrotningshotade små apor och halvapor.

Dvärgsilkesapa på Skansen-Akvariet
Dvärgsilkesapa på Skansen-Akvariet |

Priser

Skolklasser på Skansen-Akvariet

Boka guidade visningar i Akvariet. Läs mer om akvariets skolprogram under varje årskurs.

Upplev ett privat djurmöte

Till Skansen-Akvariet finns det även möjlighet att komma på en privat visning och träffa några av djuren som lever här på nära håll. Läs mer om Akvariets djurträffar.

Skansen-Akvariets butik

Det går bra att besöka Skansen-Akvariets butik utan att betala entré till akvariet. I den välsorterade butiken finns ett stort utbud av produkter på djurtema för både barn och vuxna.

Här kan kan du som gillar ormar och ödlor köpa dig ett par egna små exotiska husdjur i plast eller ett kramvänligt mysigt mjukdjur! Här finns även andra djurleksaker av allehanda slag, böcker, vykort, koppar, termosar, glimmande stenar och minigåvor till kalasets fiskdamm. Förutom detta säljer vi kaffe, glass och godis.

Under tiden som Skansen-Akvariet är stängt håller butiken öppet via Instagram.


Butiker

Upp