Lejontamariner på Skansen-Akvariet
Sparad som favorit Spara som favorit

Skansen-Akvariet

På Skansen-Akvariet finns allt från apor, fiskar och krokodiler, till skorpioner, papegojor och grodor. Välkommen till en spännande och exotisk del av Skansen. Du betalar din biljett på plats vid akvariet.

Öppettider

Idag 16/8 10:00 - 18:00 140:-
ons 17/8 10:00 - 18:00 140:-
tor 18/8 10:00 - 18:00 140:-
fre 19/8 10:00 - 18:00 140:-
lör 20/8 10:00 - 18:00 140:-
Visa alla Öppettider ›

På Skansen-Akvariet händer det alltid något nytt! Sen starten 1978 har akvariet byggts om och utökat med nya djur och upplevelser. Med åren har Skansen-Akvariet blivit mer en ark än ett akvarium.

Klappa en spindel, krama en orm och vimla med lemurerna! Vandra bland regnskogens djur, eller varför inte killa en rocka…?! På Skansen-Akvariet får du närkontakt med djur och natur. I vår stora damm simmar rockor som du gärna får klappa om du törs!

Här kan du läsa mer om allt du kan se på Skansen-Akvariet

Skansen-Akvariet drivs i egen regi av Jonas Wahlström och är även ett avelscentrum för utrotningshotade små apor och halvapor.

Dvärgsilkesapa på Skansen-Akvariet
Dvärgsilkesapa på Skansen-Akvariet |

Upplev ett privat djurmöte

Till Skansen-Akvariet finns det även möjlighet att komma på en privat visning och träffa några av djuren som lever här på nära håll. Läs mer om Akvariets djurträffar.

Skansen-Akvariets butik

Det går bra att besöka Skansen-Akvariets butik utan att betala entré till akvariet. I den välsorterade butiken finns ett stort utbud av produkter på djurtema för både barn och vuxna.

Här kan kan du som gillar ormar och ödlor köpa dig ett par egna små exotiska husdjur i plast eller ett kramvänligt mysigt mjukdjur! Här finns även andra djurleksaker av allehanda slag, böcker, vykort, koppar, termosar, glimmande stenar och minigåvor till kalasets fiskdamm. Förutom detta säljer vi också glass och godis.


Butiker

Upp