Lejontamariner på Skansen-Akvariet

Denna plats är för närvarande inte öppen för besökare

Sparad som favorit Spara som favorit

Skansen-Akvariet

På Skansen-Akvariet finns allt från apor, fiskar och krokodiler, till skorpioner, papegojor och grodor. Välkommen till en spännande och exotisk del av Skansen. PS! Har du ett årskort till Skansen betalar du bara halva entrén.

OBS! För att besöka Skansen-Akvariet behöver du gå in genom Skansens huvudentré innan huvudentrén stänger för dagen. Detta gäller även när Skansen-Akvariet har öppet senare än Skansens huvudentré.


Skansen-Akvariets priser

På Skansen-Akvariet händer det alltid något nytt! Sen starten 1978 har akvariet byggts om och utökat med nya djur och upplevelser. Med åren har Skansen-Akvariet blivit mer en ark än ett akvarium.

Boka guidade visningar i Akvariet. Läs mer om skolprogram under varje årskurs.

Dvärgsilkesapa på Skansen-Akvariet
Dvärgsilkesapa på Skansen-Akvariet |

Spännande upplevelser

Klappa en spindel, krama en orm och vimla med lemurerna! Vandra bland regnskogens djur, eller varför inte killa en rocka…?! På Skansen-Akvariet får du närkontakt med djur och natur. (Dock inget kel med krokodiler och kobror, förstås…) I vår stora damm simmar rockor som du gärna får klappa om du törs!

Skansen-Akvariet drivs i egen regi av Jonas Wahlström och är även ett avelscentrum för utrotningshotade små apor och halvapor. För att gå in på akvariet måste du först gå in och betala entréavgift på Skansen, men det går även att köpa en kombibiljett till rabatterat pris i Skansen entré. Har du ett årskort till Skansen betalar du bara halva priset på entrén. http://www.skansen-akvariet.co...

Utställning: Framtidens husdjur

Nya hundraser? Konstiga gnagare? Rutiga ormar? Nej, framtidens husdjur är jätteinsekter, som även kommer att bli framtidens föda.

Insekterna är på frammarsch. Tidigare var det nästan omöjligt att hålla och odla jätteskalbaggar, vandrande löv och andra stora insekter men under de senaste åren har man löst alla problem med deras föda och framställer numera olika födoämnen så man kan hålla dem som husdjur. I Centraleuropa håller insekterna på att bli en jätteindustri på husdjursmarknanden. Jätteskalbaggar, vandrande löv, jättevandrandepinnar och bönsyrsor odlas i stora mängder som husdjur.

Det finns en annan intressant aspekt vad gäller insekter, nämligen näringsvärdet. De är en utmärkt proteinkälla. I Afrika är priset på gräshoppor på matmarknaderna högre än priset på kött. Den sammanlagda vikten på gräshoppssvärmarna som årligen förekommer i Nordafrika är större än vikten av världens största hangarfartyg och i Afrika har man sedan länge (utan framgång) försökt bekämpa dessa gräshoppssvärmar. Nu har man insett att, ”IF YOU CAN’T BEAT THEM, EAT THEM”!

Skansen-Akvariets butik

Det går bra att besöka Skansen-Akvariets butik utan att betala entré till akvariet. I den välsorterade butiken finns ett stort utbud av produkter på djurtemat för både barn och vuxna.

Här kan kan du som gillar ormar och ödlor köpa dig ett par egna små exotiska husdjur i plast eller ett kramvänligt mysigt mjukdjur! Här finns även andra djurleksaker av allehanda slag, böcker, vykort, koppar, termosar, glimmande stenar och minigåvor till kalasets fiskdamm eller till adventskalenderluckorna. Förutom detta säljer vi kaffe, glass och godis.


Butiker

Upp