Drop in-bröllop på Skansen
Sparad som favorit Spara som favorit

Drop in-bröllop 13 juni 2020

Varje år i juni äger årets mest kärleksfyllda dag rum på Skansen. Välkomna att gifta er utomhus på vackra Tingsvallen, helt utan förbokning! Till er dag behöver ni ta med legitimation och hindersprövning – resten ordnar vi. För kyrklig vigsel behövs även ett medlemsbevis från er hemförsamling. Ta chansen att gifta er på en av Stockholms bästa sommarplatser.

Tingsvallen

På Tingsvallen, som gränsar mot Bollnästorget, firas midsommar i dagarna tre. Här rustats det också till Drop in-bröllop i anslutning till pingst.

Läs mer ›

Tider

lör 13/6 10:00 - 15:00
Visa alla tider ›

Bröllop med minimal planering

Bröllopskostnaden är 1500 kr/par, entré till Skansen ingår. Bröllopsentrén är öppen kl 10–15 och vigslarna pågår till dess att alla är gifta. Du kan förköpa dina Drop in-bröllopbiljetter för att snabbare komma igenom bröllopsentrén. Observera att alla bröllopspar ska passera in på Skansen via den uppmärkta bröllopsentrén i huvudentrén. Exakt kl 15.00 stänger bröllopsentrén så kom i tid!

Bröllopsgäster passerar genom Skansens övriga entréer och betalar ordinarie entréavgift om de inte redan har köpt förköpsbiljett.

I bröllopsentrén visar ni upp legitimation och hindersprövning (2 papper) samt ett medlemsbevis från din hemförsamling om du ska gifta dig kyrkligt. Alla bröllopspar får en nummerlapp med sitt unika nummer. Det är olika nummerserier beroende på om du ska gifta dig borgerligt eller kyrkligt.

När ni har fått er nummerlapp är det dags att bege sig till vigselområdet som ligger på Tingsvallen bredvid Bollnästorget. Den lättaste vägen dit är via Rulltrappan. Våra kövärdar om finns på plats hjälper gärna till om ni undrar över något. Tänk på att ta det lugnt, det är ingen brådska – alla kommer att bli vigda!

I år kan vi förutom på svenska erbjuda vigslar på följande språk:

 • Borgerliga vigslar kan utföras på engelska, franska, tyska, finska och persiska
 • Kyrkliga vigslar kan utföras på engelska, ungerska, franska, tyska, italienska och spanska

Ta kontakt med informationsplatsen på Tingsvallen om ni önskar vigas på något av ovan språk.

Drop in-böllop på Skansen

Så här går drop in-bröllopet till

Checklista inför bröllopet

 • Giltig legitimation
 • Giltig hindersprövning (2 papper)
 • Partnerskapsintyg vid registrerat partnerskap
 • För kyrklig vigsel ska ni ha ett medlemsbevis som intygar att en av er är medlem i Svenska kyrkan. Medlemsbeviset kan erhållas från er hemförsamling. För medlemsbevis, sök din hemförsamling här svenskakyrkan.se/sokforsamling. OBS! Skansen tillhör inte någon församling.

Vigselområdet

Själva vigselområdet är utomhus på Tingsvallen där både borgerliga och kyrkliga vigselförrättare finns på plats tillsammans med vittnen, här hittar du en lista med alla vigselförrättare. Totalt finns det 14 vigselplatser. När ert nummer ropas upp tar ni plats i kötältet där våra kövärdar tar hand om er. Gästerna tar plats vid en speciell gästentré vid sidan om kötältet. När det blir er tur följer en värd med er till rätt vigselplats. Hela ceremonin tar ca 10 minuter. Det kan hända att ni får vänta en stund innan det blir er tur att stiga fram till vigselförrättaren. Väntetiden kan variera från ca 30 minuter upp till ibland ett par timmar.

Om ni är ett sällskap på 20 personer eller fler så tar ni kontakt med informationsplatsen på Tingsvallen för hjälp till rätt vigselplats.

Kringaktiviteter

Runt omkring Tingsvallen och på Bollnästorget finns en mängd olika aktiviteter som ni kan ta del av när ni väntar på er tur eller efter vigseln. Dessa aktiviteter ingår i bröllopskostnaden:

 • I ombytestältet på Bollnästorget får ni hjälp med ombyte till bröllopsklänning eller annan klädsel. Där får ni även hjälp med enklare sömnad som att sy i en knapp eller laga en söm.
 • Bindning av björklövskrans eller lönnlövskrona. Våra skickliga kransbindare hjälper till.
 • Make up-artister och nagelstylist finns på plats för hjälp med enklare sminkning, hårstyling och nagelfix.
 • I musiktältet kan ni välja ett musikstycke ur bröllopsrepertoaren som framförs av en sångerska och pianist.
  Här kan du ladda ner en låtlista med länkar till youtube. Du kan också lyssna på hela listan på Spotify.
 • Lekaktiviteter, sång och musik för barnen.

Dessutom aktiviteter med bra erbjudanden:

 • Bröllopsbuketter i olika utföranden och storlekar finns att köpa hos våra florister.
 • Åkturer med häst och lövad vagn utgår från Seglora kyrka kl 13–15 och kostar 80 kr/par.
 • En kortkort bröllopsresa kan göras med Skansentåget där 2 personer betalar för 1.
 • Försäljning av smycken, glas mm.
 • Professionella bröllopsfotografer – Kicki fotograf med team – finns på plats och behöver inte bokas i förväg. -Fotografering, inkl 10 st fotografier i högupplöst format, pris 3495 kr
  -Fotografering, inkl 10 st fotografier i högupplöst format, samt 2 st förstoringar 20x30 cm, pris 3995 kr. Leverans och betalning sker 2 veckor efter Drop in-bröllopet.

Mat och dryck

Bröllopserbjudanden finns på flera restauranger bl a Skansens restauranger och Gubbhyllan erbjuder picknickkorgar som kan förbokas för de som vill sitta i gröngräset. Här hittar du mer information om Gubbhyllans picknickkorgar. Runt Tingsvallen och Bollnästorget finns ett rikt utbud av enklare mat. På Tingsvallenscenen ligger champagnebaren med lättare tilltugg och jordgubbar.

Undrar du något annat? Läs vanliga frågor och svar om Skansens Drop in-bröllop.

Med reservation för ändringar.

Ta Djurgårdsfärjan till bröllopet

Passa på att åka kollektivt med SL och Djurgårdsfärjan till Drop in-bröllopet! Under båtturen mellan Skeppsbron/Slussen och Djurgården får ni som bröllopspar åka uppe på bryggdäck och fotas av professionell fotograf. Om vädret tillåter filmas ni också med drönare under överfärden till Djurgården. Ni får sedan foton och filmat material på en USB-sticka under veckan efter vigseln – helt gratis!
Läs mer om Djurgårdsfärjan till Drop in-bröllop på Skansen

Boende under Drop in-bröllop på Skansen

Om ni kommer långväga ifrån för att fira er stora dag på Skansen finns hotell Hasselbacken på bekvämt gångavstånd (endast 200 meter!). Här finns vackra och bekväma rum till både er och era bröllopsgäster.
Läs mer om och boka rum på Hasselbackens hotell

På Hasselbackens restaurang kan ni äta er bröllopsmiddag så väl som avnjuta en ekologisk frukostbuffé.
Läs mer om Hasselbackens restaurang

Upp