Vi använder kakor (cookies) för att förbättra, mäta och analysera användningen av webbplatsen samt för besöksstatistik och marknadsföring.

Bagarstugan

Bagarstugan på Skansen kommer från Offerdal i Jämtland och visar tiden runt sekelskiftet 1900 och fungerar än idag.

  • Förr bakade gårdarna bröd på våren och hösten, beroende på när mjölet kunde malas. Det tar flera dagar av eldande att få upp rätt temperatur i ugnen. Bakstror, kvinnor och ibland män, som var duktiga på bakning, gick runt i de olika byarna och bakade åt gårdarna. Tunnbröd av kornmjöl var det dominerande vardagsbrödet långt in i vår tid.​

Dag Tid
Idag, 10 november 2025 11.00-15.00
11 november 2025 11.00-15.00
12 november 2025 11.00-15.00
13 november 2025 11.00-15.00
14 november 2025 11.00-15.00
15 november 2025 11.00-16.00
16 november 2025 11.00-16.00
17 november 2025 11.00-15.00
18 november 2025 11.00-15.00
19 november 2025 11.00-15.00
20 november 2025 11.00-15.00
21 november 2025 11.00-15.00
22 november 2025 11.00-16.00
23 november 2025 11.00-16.00
Visa mer

Hitta till Bagarstugan