Sanna Nielsen

Allsång på Skansen

Vad är en sommar utan Allsång på Skansen? Åtta tisdagar under sommaren kan du sjunga med i direktsändningen i Sveriges Television eller vara på plats i folkhavet framför Sollidenscenen och njuta av sommar, sång och sol.

Sollidenscenen

Allsång på Skansen

Den nuvarande Sollidenscenen byggdes 1938. Här har stora och små stjärnor uppträtt genom åren.

Läs mer ›

Tider

4/7 20:00 - 21:30
11/7 20:00 - 21:30
18/7 20:00 - 21:30
25/7 20:00 - 21:30
1/8 20:00 - 21:30
Visa alla tider ›

Allsång på Skansen 2017, artister

27 juni
Robin Bengtsson
Sabina Ddumba
Shima Niavarani
Tomas Ledin

4 juli
Miriam Bryant
Per Gessle
Tina Ahlin & Orsa Spelmän
Stor & Jireel

11 juli
Linnea Henriksson
Mando Diao
Emmi Christensson

18 juli
Miss Li
The Boppers
Panetoz
Wiktoria

25 juli
Darin
Svante Thuresson & Nisse Landgren
Tove Styrke
Anna Sköld (Wizex), Sandra Estberg (Martinez), Henrik Sethsson (Casanovas), Andreas Olsson (Sannex)och Maria Persson (Blender)

1 augusti
FO&O
Icona Pop
Lisa Nilsson

Allsångsscenen är din med Lisa Nilsson

1 augusti kl 21-22 är det dags för Allssångsscenen är din. Denna gång med Lisa Nilsson

"Allsångsscenen är din" är en extra allsångstimme, när Sollidenscenen intas av en folkkär artist med sitt band.

I år är det den fantastiska Lisa Nilsson med sin underbara stämma och ljuvliga musik som äger scenen. Varje gång Lisa gästar Allsång på Skansen blir stämningen magisk!

Lisa Nilsson blev känd för allmänheten när hon slog igenom med sitt tredje album "Himlen runt hörnet" 1992. Några av hennes största hits är "Varje gång jag ser dig" och "Himlen runt hörnet". Lisa har släppt elva soloalbum men även lånat ut sin röst och gästat andra artister, bland andra Montserrat Caballé, Mauro Scocco och Plura.

Våren 2016 turnerade Lisa Nilsson i Sverige och Danmark inför 30 000  besökare på slutsålda konserthallar med bl a de bejublade låtarna från "Så mycket bättre" och det då nyutsläppta samlingsalbumet "Ingen gör det bättre". I början av 2017 var hon på turné igen som avslutades på ett överfullt och utsålt Cirkus i Stockholm

- LÄS MER -

8 augusti
Jack Vreeswijk
Janice
Plura
The Sounds
Lisa Ekdahl & Adam Pålsson

15 augusti Danny Saucedo Malena Ernman & Helen Sjöholm Jill Johnson Anki Albertsson, Linda Olsson, Mercedesz Csampai, Pablo Cepeda, Sussie Eriksson mfl

SVT reserverar sig för att ändringar kan komma att ske. Listan uppdateras kontinuerligt då fler artister kommer att släppas under säsongens gång.

Mer om Allsång på Skansen

För att se allsången på plats på Skansen behöver du bara betala entréavgift. Det går tyvärr inte att förboka sittplatser framför scenen och du får bara hålla din egen plats och en plats för ditt sällskap. På så sätt får fler besökare möjlighet att hitta en sittplats inför kvällen.

Tyvärr är det omöjligt att förutsäga hur dags sittplatserna tar slut. Det beror på vilka artister som ska vara med, väder och många andra faktorer. Detta gäller även rullstolsplatserna.

Rullstolsplatser
Det finns en rullstolsplatå till höger om Sollidenscenen mot kvarnarna. Platserna är ej bokningsbara utan det är först till kvarn som gäller. Platån är endast till för rullstolsburna + en ledsagare/rullstol. Det finns garanterat 12 platser men man får oftast in flera. Värdar finns på plats vid allsången för att hjälpa till på bästa sätt.

Tänk på att...
...ta med solhatt/regnkläder och glöm inte att dricka ordentligt om det är varmt och soligt. Regncape, solhatt och dricka kan du köpa i Skansenbutiken utanför Huvudentrén, i Logen som ligger vid Bollnästorget eller i marknadsbodarna i närheten av Sollidenscenen. Det finns också sittdynor att köpa på plats för den som vill ha det mjukare om baken.

Allsångshäfte ... finns att köpa i Skansenbutiken, i Entréerna, i Logen på Bollnästorget eller på plats vid Sollidenscenen.

Du kan förköpa din biljett till Skansen>>  Förköpsbiljetten garanterar dock inte sittplats men du slipper stå i kö och kommer snabbare in genom entrén.

Skansens årskort gäller även under allsångstisdagar.

Skansens huvudentré öppnar kl 10.00.

Allsång på Skansen
Allsång på Skansen |
- LÄS MER -

Allsång på Skansen, repetitioner och sändning

Allsångskvällarna startar kl 19.30 och SVT börjar sända direkt från Sollidenscenen kl 20.00. Under större delen av dagen pågår repetitioner och vid 17-tiden brukar det vara dags för generalrepetition.

Webb-allsång  Att Allsång på Skansens tv-sändning slutar kl 21.00 känner de flesta till. Att publiken på plats på Skansen under många år har fått ytterligare en halvtimmes underhållning är kanske däremot inte lika känt. Nu finns möjlighet att se den extra halvtimmen på svtplay.se.

- LÄS MER -

Historien bakom Allsång på Skansen

Allsång på Skansen sändes för första gången i SVT den 3 augusti 1979. Ytterligare tre program sändes samma sommar. 1980 sändes 8 program och 1984 sändes 4 program. Sedan 1990 har Allsång på Skansen sänts varje sommar i SVT. 

Bosse Larsson ledde programmet 1979-1993. Lasse Berghagen tog över programledarskapet 1994 och behöll det till 2003 då Anders Lundin dök upp som praktikant under några program. 2004 tog Anders över programledarskapet för Allsång på Skansen och 2011 var det dags för Måns Zelmerlöw. 2014 var året för den första kvinnliga allsångsledaren nämligen Petra Marklund. Sedan 2016 är det Sanna Nielsen som leder både sången och programmet.

- LÄS MER -

Genrepsplatser till Allsången

Skansens Restauranger har ett förmånligt genrepspaket till Allsången, som ger dig tillträde till sittplatserna framme vid scenen! Arrangemanget innehåller: Entré till Skansen, Sollidens traditionella Smörgåsbord samt sittplats till genrepet (ca kl 17-18) på Allsång på Skansen. Priset för detta arrangemang är 575 kr per person inkl moms och 415 kr per barn inkl moms (under 12 år). Dryck tillkommer. Här kan du läsa mer om Allsångspaketet. För att boka platser maila till Skansens Restauranger eller ring 08-566 370 00


Liknande aktiviteter

Upp