Slåtter på Skansen
Sparad som favorit Spara som favorit

Vilda blommor – en guidad visning om historiens nytta och att odla hemma idag

Följ med trädgårdsjournalisten Ulrika Flodin Furås på en vandring genom Skansens gröna park. Vi bekantar oss med våra vilda blommor, deras historia och myter och hur vi kan odla dem hemma i trädgården idag.

En guidad visning bland våra vilda växter

Naturen är full av vilda växter, som inte bara är vackra utan även älskas av våra pollinerare. De vilda växterna kan också berätta en historia: om nässlor som renade blodet, hjärtstilla som i hemlighet gavs som smärtlindring under förlossningar och rönn som en källa till andlig styrka. Vad döljer vår flora mer för myter och berättelser?

Idag finns det stora fördelar med att samla fröer från vilda växter och odla dem i trädgården hemma. Men vilka av de vilda blommorna kan man samla fröer ifrån och hur ska man gå tillväga?Följ med trädgårdsjournalisten Ulrika Flodin Furås på en vandring genom Skansens gröna park på ett möte med våra vilda blommors historia och hur vi kan använda dem idag.

Er guide

Ulrika Flodin Furås är journalist, fotograf och författare specialiserad på odling och trädgård. Hon har bland annat gett ut boken Gatsmart odling och arbetar som chefredaktör för tidningen Koloniträdgården.

När: 7-8 maj och 21-22 maj
Tid: 11:00
Längd: 50 minuter
Var: vi möts vid Skogaholms Herrgård
Pris: 150 kronor (entré till Skansen tillkommer, årskortsinnehavare går in fritt). Årskortsinnehavare samt medlemmar i Skansens vänförening har 10 % rabatt på priset, uppge ÅRSKORT vid bokning och medtag giltigt kort till visningen.
Bokning: Boka och betala längst ner på sidan. Sista minuten-biljetter säljs på plats på Skansen samma dag.

Upp