En kolonist sitter i trädgården vid Kolonilotterna på Skansen
Sparad som favorit Spara som favorit

Trädgårdar genom 300 år – en guidad visning genom trädgårdens historia

Från en örtagård fylld med medicinalväxter via praktfulla barockparker till kolonilottens grönsaksland. Följ med på en historisk vandring genom Skansens trädgårdar, tillsammans utforskar och inspireras vi av skeenden i historien och hur de präglat grönskan vi omger oss med.

En gång i tiden var trädgården en enkel örtagård fylld av växter för hälsa och medicin. Hur gick vägen därifrån till de praktfulla barockparkerna och de paradisiska landskapsträdgårdarna, till rena blomstercirkusen, arbetarens söndagsvila och lott med grönsaker? Följ med på en inspirerande promenad i tid och rum och upptäck 300 år av svensk trädgårdshistoria genom Skansens grönskande trädgårdar.

Visningen ges av trädgårdsförfattare Elisabeth Svalin Gunnarsson (30/4, 1/5, 21/5, 22/5) och trädgårdsantikvarie Ulrika Rydh (7/5, 8/5, 14/5, 15/5).

När: lördag och söndag 30/4-22/5, klockan 14:00
Var: vi möts vid Skogaholms Herrgård
Pris: 150 kronor (entré till Skansen tillkommer, årskortsinnehavare går in fritt)
Bokning: Boka och betala längst ned på denna sida. Sista minuten-biljetter säljs på plats på Skansen samma dag.

Årskortsinnehavare samt medlemmar i Skansens vänförening har 10 % rabatt på priset, uppge ÅRSKORT vid bokning och medtag giltigt kort till visningen.

Om guiderna

Elisabeth Svalin Gunnarsson är författare av böcker som Dahlior, I min trädgård vill jag vara Karin och Snödroppar: en galantofil kärlekshistoria liksom före detta medarbetare på Skansen.

Ulrika Rydh är trädgårdsantikvarie och skribent samt grundare av Hus och Grönska, ett företag som arbetar med det gröna kulturarvet.

Upp