Tottieska gården på Skansen

Datumet för denna aktivitet har passerat

Sparad som favorit Spara som favorit

Trender, konsumtion och globalisering – en guidad visning hos handelsfamiljen Tottie år 1775

​Välkommen hem till den rika handelsfamiljen Tottie i Stockholm under 1770-talet. Upplev en unik visning om tiden, konsumtionssamhället och tankar kring hållbarhet – för 250 år sedan och idag.

Tottie - grosshandlarfamiljens bostad

Tottieska gården på Skansen

Väldoftande kryddor, frasande siden och dyrbart te når allt fler när Sverige kommer närmare världen långt utanför landets gränser.

Läs mer ›

Välkommen hem till den rika handelsfamiljen Tottie i Stockholm under 1770-talet. Anders och Henrica Totties hem präglas av konsumtion, både som livsstil och statusmarkering. Materiella ting och överdådiga levnadsvanor är ett sätt att manifestera sin klass och sin ställning i samhället. Genom att förse sig med exklusiva inredningar, möbler, konst, dräkter, porslin, mat och dryck visar familjen att de tillhör makteliten i en värld som alltmer börjar globaliseras genom världshandeln.

Anders och Henrica Tottie representerar den nya välbärgade borgarklassen i en krets av tidens vetenskapsmän och konstnärer. Paret talar flera språk och har koll på de senaste trenderna. Upplev en unik visning om tiden, konsumtionssamhället och tankar kring hållbarhet – för 250 år sedan och idag.

När: Onsdag, torsdag, lördag, söndag 17/8 – 2/10.
Klockan: 11.00, 13.00, 14.00 och 15.00. Kl 11 och 14 på svenska, kl 13 och 15 på engelska.
Tidsåtgång: cirka 45 minuter
Platser: Visningen är kostnadsfri. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Mötesplats: Innergården till Tottieska huset.


Liknande aktiviteter

Upp