Skridskoåkning på Skansen

Vintermys på Skansen

Åk skridskor, fika, hälsa på djuren och gå på cirkusskola! Under vintern har vi flera aktiviteter för hela familjen.

Tips för en vinterhelg på Skansen!

Börja med att gå upp till skridskobanan uppe vid Sollidenscenen. Ni behöver inte kånka med er skridskor och hjälm hit, det finns att hyra på plats. Girlanglampor omringar planen och det spelas musik i högtalarna. Intill kan ni grilla korv, köpa varm choklad och vila trötta ben på bänkarna. När det är dags för lunch hittar ni Skansen Terrassen precis bredvid isbanan. Här finns lunchmat för både stora och små. 

Varje lördag har vi öppen cirkusskola för barn i Bragehallen. Här kan ni testa egna cirkuskonster, gå på lina eller jonglera, rocka rockring eller klättra i tyg. På plats finns riktiga cirkusartister och hjälper till. På söndagarna har vi cirkusföreställningar med Cirkus Skansen i Bragehallen, ett stenkast från Lill-Skansen. Stig in i cirkusens värld och se en föreställning som bjuder på både skratt och spänning.

Nu är ni nära djurparken med nordiska djur. Passa på att stanna vid visenten för att lära er mer om visenten och varför djurparker har så stor roll i deras artbevarande. Strax därefter berättar våra djurvårdare hur vi tränar sälarna och ni kan se när de matas. Vill ni hellre hålla er inomhus? Besök Lill-Skansen och titta på djur som kaniner och marsvin, ormar och paddor. 

Kolla in kalendariet för tips för just din dag!

Vinteröppna restauranger och caféer i mars

En ordentlig lunch eller en kaffe och kaka? Här har du öppettider under mars för några av våra matställen på Skansen. 

Skansen Terrassen 

Varje dag kl 11–16
Terrassen är en lunchrestaurang för hela familjen. Vad sägs om ekologiska pannkakor, burgare eller soppa? 

Kafé Petissan

Vardagar kl 11–15 och helger kl 11–16
Hembakade kakor, smörgåsar och våfflor i utkanten av stadskvarteret. 

Café Nyloftet

Fre–sön kl 11–15
Alldeles intill Lill-Skansen ligger Café Nyloftet. Ett perfekt ställe för att värma sig med en varm choklad och kaka. 

Krogen Stora Gungan

Varje dag kl 11.30–16.30
Denna mysiga restaurang hittar du i början av stadskvarteret, direkt efter rulltrappan. I denna rustika 1880-tals miljö bjuds det på köttbullar, våfflor och husmanskost. 

Restauration Gubbhyllan

Helger kl 10–16
Nere i huvudentrén ligger Gubbhyllan, som erbjuder vällagad mat gjord på bra råvaror. Här kan du även titta in för en fika. 

Upp