Kvinna skördar i Skånegårdens trädgård

Vilda växter - en vandring bland kända och okända örter

Välkommen att möta daggkåpa, blodrot och groblad på vår vandring genom ett vackert Skansen där många av våra vanligaste vilda växter finns representerade. Lär er hitta, samla in och använda det naturen har att erbjuda.

Bokningsförfrågan

Blodrot, vinterkrasse, skelört och gran - naturen är full av vilda växter som går att använda både som föda och medicin. Följ med på en vandring genom ett grönt Skansen och lär er finna, samla in och använda naturens vilda växter.

Under vandringen berättar vi om hur du bör tänka innan du startar växtinsamlingen, lär oss känna igen de vanligaste växterna och örterna och vilka du absolut bör undvika.

Rutten förändras beroende på väder och växtbestånd. Tänk på att klä er i oömma kläder och skor.

Växtinslamling då och nu

Sedan urminnes tider har människor samlat växter för olika ändamål. För bara hundra år sedan var örtkunskapen hos allmänheten stor och man använde örter som bot i var mans hem. Idag är vi åter mycket intresserade av denna kunskap, inte minst med tanke på vår hälsa och miljö. Vi vill ha mer närodlad, ekologisk och giftfri mat och ser kopplingar till våra växter och den biologiska mångfalden.

När: April t.o.m oktober
Tidsåtgång: 1 timme
Antal: 25 personer/grupp
Pris: 5 500 kr (exkl moms). Entré till Skansen ingår.
Kontakt: Skansen Bokning tel 08-442 82 70 eller mejl bokning@skansen.se


Upplevelser & pröva på

Upp