Datumet för denna aktivitet har passerat

Sparad som favorit Spara som favorit

Van Morrison 8 juni 2022

Van Morrison klassas som en av de mest tongivande och erfarna artisterna i vår tid.

Sollidenscenen

Evenemang på Sollidenscenen

Nationalscenen Sollidenscenen har inte bara Stockholms vackraste utsikt – här kan du njuta av Allsång på Skansen, nyår, nationaldagsfirande liksom en mängd folkkära artister och världsstjärnor varje år.

Läs mer ›

Det är inte för inte den nu mer adelsförklarade nordirländaren kallas för “Van the Man”. 60 år in i karriären, oräkneliga världsturnéer och med 42 studioalbum i bagaget klassas Van Morrison som en av de mest tongivande och erfarna artisterna i vår tid. I sommar kommer Van Morrison till Sverige och den 8 juni spelar han på Skansen!

Biljetter släpps fredagen den 25 februari klockan 10:00 via LiveNation.se.

Exklusivt förköp för Live Nations medlemmar startar onsdagen den 23 februari klockan 10:00 och är tillgängligt under 24 timmar. Bli medlem via LiveNation.se!

Född i Belfast med en jazzsångerska till mamma och en pappa som samlade på amerikanska jazz och bluesskivor närmast vaggades George Ivan Morrison in i ett landskap av soul, jazz och rhythm and blues. Hans musikaliska karriär startade som sångare i det nordirländska bandet Them i mitten av 50-talet. Drygt 10 år senare kom det stora genombrottet som soloartist med låten “Brown Eyed Girl”. Sedan dess har Van Morrisons musik huserat på Billboards topplistor i en sammanlagd omfattning av 43 år.

Varken tid eller framgång verkar ha satt spår i den idag 76-åriga låtskrivarens produktivitet. Under de senaste sex åren har han släppt åtta album. Det senaste, ”Latest Record Project, Volume 1”, släpptes 2021 och är ett levande bevis på hans ständiga aktualitet. På de 28 spåren reflekterar han över samtiden, sociala mediers påverkan och de senaste årens isolering. Van Morrison säger själv om albumet:

“This guy’s done 500 songs, maybe more, so hello? Why do you keep promoting the same ten? I’m trying to get out of the box”.

I år ger sig Van Morrison återigen ut på en världsomfattande turné tillsammans med sitt band. Missa inte det!

Insläpp sker från kl 18:00 och starttid för konserten är kl 19:00.
Det är ståplatser som gäller förutom de fasta bänkar som finns på Sollidenområdet.

Skansens årskort gäller ej till denna konsert.

Entré till Skansen ingår i biljetten.


Liknande aktiviteter

Upp