Örtagården på Skansen

Trädgårdar i staden och på landet

Följ med på en vandring genom trädgårdar i stad och land, dåtid och nutid. Vi utforskar barockens köksväxtodling och den skånska allmogeträdgården, provsmakar örtte och lär om det historiska husapoteket.

Lukta, plocka och lär under vår vandring genom trädgårdar i stad och land, dåtid och nutid. Vi djupdyker här och där i historien och får förståelse hur vi har nyttjat våra växter i de olika typerna av trädgårdar som finns representerade på Skansen – det kan vara tobak, ett ogräs, en ört eller en blomma.

I Örtagården gör vi en kortare paus och får ett smakprov på örtte. Vi lär känna örternas aktiva ämnen, vad ett husapotek var och Örtagårdens historia. På Skogaholm besöker vi herrgårdsmiljön i barockstil som tar oss tillbaka till 1790-talet med parterrer, lustgångar, lusthus och köksväxtodling. Vi pratar om växtmaterial och om den tidens odling. Som avslutning besöker vi statarlängans trädgård, en skolträdgård och en skånsk allmogeträdgård där renässansens trädgårdsideal fortfarande svävar över de vackra Buxbomshäckarna.

Med reservation för annan rutt beroende på väder och växtbestånd.

När: April t.o.m oktober
Tidsåtgång: 2 timmar
Antal: 25 personer/grupp
Pris: 5 500 kr + entré till Skansen
Kontakt: Skansen Bokning tel 08-442 82 70 eller mejl bokning@skansen.se


Visningar för privatpersoner eller föreningar

Upp