Inne i Moragården på Skansen

Svensk design genom historien

Från historisk compact living till folkhemmets nya svenska standard. Välkomna in i Skansens hus och gårdar för en guidad visning i svensk stilhistoria och trender.

När: Året runt, vid dagsljus
Tidsåtgång: 1 timme
Antal: upp till 25 personer/grupp
Pris: För privata grupper 2 700 kr (exkl entré till Skansen).
För föreningar 2 000 kr (exkl entré till Skansen).
Kontakt: Skansen Bokning tel 08-442 82 70 eller mejl bokning@skansen.se

Ta en tur genom svensk formhistoria

Hur levde folk på landet för 200 år sedan? I den frågan tar den guidade designvisningen i Skansens hus och gårdar sin start. I Moragården får ni svaret, här praktiserade man compact living och fick klura på smarta lösningar för både förvaring och inredning. Vidare till Skogaholms herrgård från sent 1700-tal och det verkliga högre ståndet. Vilka influenser fick de från andra länder, de som hade kontakter och råd? Vi avslutar i modern tid, i Järnhandlarens bostad från 1930-talet. Under den här tiden växer medelklassfamiljen fram och folk får det bättre i gemen. En svensk standard är på framväxt. Så hur påverkade folkhemstänkandet inredning och design?

Svensk formhistoria är en berättelse om närproducerat hantverk och industrialisering, estetik och ergonomi, ekonomi och klimattänk. I Skansens unika kulturhistoriska miljöer får ert företag chansen att uppleva autentisk svensk design genom historien.

Skogaholms Herrgård på Skansen
Två kvinnor i Skogaholms Herrgård på Skansen |

Visningar för privatpersoner eller föreningar

Upp