Inne i Moragården på Skansen

Svensk design genom historien

Från historisk compact living till folkhemmets nya svenska standard. Välkomna in i Skansens hus och gårdar för en guidad visning i svensk stilhistoria och trender.

Bokningsförfrågan

På tur genom formhistorien

Hur levde folk på landet för 200 år sedan? I den frågan tar den guidade designvisningen i Skansens hus och gårdar sin start. I Moragården får ni svaret, här praktiserade man compact living och fick klura på smarta lösningar för både förvaring och inredning. Vidare till Skogaholms herrgård från sent 1700-tal och det verkliga högre ståndet. Vilka influenser fick de från andra länder, de som hade kontakter och råd? Vi avslutar i modern tid, i Järnhandlarens bostad från 1930-talet. Under den här tiden växer medelklassfamiljen fram och folk får det bättre i gemen. En svensk standard är på framväxt. Så hur påverkade folkhemstänkandet inredning och design?

Svensk formhistoria är en berättelse om närproducerat hantverk och industrialisering, estetik och ergonomi, ekonomi och klimattänk. I Skansens unika kulturhistoriska miljöer får ert företag chansen att uppleva autentisk svensk design genom historien.

När: Vid dagsljus. Bokningsbar från 17 maj 2020
Tidsåtgång: 1 timme
Antal: upp till 25 personer/grupp
Pris för företag: 5 500 kr (exkl moms). Entré till Skansen ingår.
Kontakt: Skansen Bokning tel 08-442 82 70 eller mejl bokning@skansen.se


Visningar & vandringar företag

Upp