Datumet för denna aktivitet har passerat

Sparad som favorit Spara som favorit

Svenne Rubins 28 maj

En sensommardag för jämt 40 år sedan spatserade några glada amatörer från Vansbro in i en studio. Övertygade om att alla en gång i sitt liv borde få spela in en singel.

Galejan

Galejans dansbana på Skansen 1948

Galejan – snurra runt i både karuseller och på dansgolvet som man gjorde redan på 40-talet!

Läs mer ›

SVENNE RUBINS, 40 ÅR - I FRITT FALL UPPÅT!

Voilá! Svenne Rubins var bildat. Det blev Långa bollar på Bengt, turnéer, Folköl och dunkadunka, jippon, En gammal Amazon, guldskivor, tretusen spelningar, en miljon skratt. Det blev en livsstil. Nu har fyra decennier passerat utan uppehåll och Svenne Rubins är still alive and kicking. Kan man tala om comeback då?Ja, faktiskt.

I år firar Svenne Rubins 40 år som band och det ska såklart firas med stil. Nu rullar Svenne Rubins ut på stor turné över hela landet. Redan nu är närmare tjugo ställen bokade och fler tillkommer. I april släpper bandet också sitt nya album med samma namn som turnén: I FRITT FALL UPPÅT!
En TV-dokumentär 40 ÅR PÅ VÄG är så gott som klar.

Svenne Rubins har kallats ”världens bästa må-bra band”. Framförallt har de gjort sig kända som ett glädjespridande liveband med över 3000 spelningar i hela landet.Bandet slog igenom 1992 med låtarna Långa bollar på Bengt (5 miljoner streams på Spotify) och Folköl och dunkadunka (10 miljoner streams) från albumet Sex män i skor, som sålde guld. Sammanlagt låg de båda låtarna på Svensktoppen 30 veckor i rad, med Folköl och dunkadunka på första plats i tre veckor.
1993 kom bandets nästa stora hit En gammal Amazon (11 miljoner streams). Exempel på andra populära rubinslåtar är Det var samma dag som brandstation brann ner (3 miljoner streams) och Svart slang (1 miljon streams).

Biljetter hittar du här


Liknande aktiviteter

Upp