Evenemang på Sollidenscenen

Sollidenscenen är din

Allsång på Skansen i all ära, men här har ni chansen att abonnera scenen för ett helt eget program. Den ikoniska scenen har ett unikt läge högst upp på berget med utsikt över Stockholm.

Tid: 10–23
Antal: 5000 sittande/7000 stående
Pris: Offert lämnas vid förfrågan
Kontakt: Skansens Evenemangsavdelning via mejl eller
tel 08-442 82 66

Abonnera Sollidenscenen

Få scener i Europa kan idag mäta sig med Sollidenscenens unika läge. Här får ni inte bara en stor scen med ett bra ljud- och ljussystem utan också en fantastisk utsikt över Stockholm. Platsen är en utomhusarena som få andra kan mäta sig med. På den klassiska Sollidenscenen från 1938 har så gott som alla stora svenska och många internationella artister uppträtt.

Information om Sollidenscenen

Scenytan är 240 kvm vilket möjliggör för oss att hantera stora produktioner. Publikområdet har förutsättningar för evenemang med upp till 5000 sittande eller 7000 stående publik där alla ser och hör bra. Tillgänglighet med bl a en heltäckande hörslinga och anpassade handikapplatser gör området attraktivt.

Tekniken har uppdaterats med ett komplett modernt ljud- och ljussystem. Det nya taket utgör en plattform för ett nytt modernt heltäckande trussystem över scenen med stor lyftkapacitet. Med ett permanent Front of House (FoH) ges möjligheter till ett effektivt och praktiskt arbetssätt.

Egen professionell personal kan hantera allt från mindre till mycket stora produktioner. Vårt Backstageområde erbjuder en härlig atmosfär med loger, replokal och produktionsutrymmen.

Tilläggsupplevelser

Till alla våra event kan ni välja att uppgradera med tillägg av olika slag.


Familjedagar & stora event

Upp