Skolprogram På spaning efter det osynliga

I labbet får eleverna titta närmare på vad som finns i ett vattenprov. För högstadiet och gymnasiet görs även enklare kemiska analyser.

Om Programmet

Ämnen:

Djur och natur

Målgrupp:

F-klass - åk 3 Åk 4-6 Åk 7-9 Särskolan Gymnasiet SFI

Bokning & Info

Tid:

Pga Skansen är stängt går det inte att boka ngn visning. Vi återkommer med info om när det går att boka

Tidsåtgång:

1,5 tim. Normalt tar vi max 16 elever per grupp men under rådande situation så tar vi just nu endast 8 elever per grupp/bokning . Kl 9-10.30 och 13-14.30, 1 grupp per tid. Bokningsbart för åk 6-9 samt gymnasium måndag-fredag. Bokningsbart för F-klass -åk 5 tisdag och torsdag fm. Kostnadsfritt för skolor i Stockholms och Huddinge kommun.

Pris:

1050 kr

Mycket av det som finns i vattnet i Östersjön är sådant vi ofta inte tänker på, men som har en enorm betydelse för hela ekosystemet. Hur ser det lilla livet ut i Östersjön? Vad är plankton egentligen? Vad är det som gör att de trivs, och vad är de bra för? I labbet får eleverna med hjälp av luppar leta efter plankton som lever i vattnet. Lektionen skräddarsys efter gruppens nivå, och elever på högstadiet och gymnasiet får lösa ett case utifrån vattenprover tagna i våra akvarier.

Kostnadsfritt för skolor i Stockholms och Huddinge kommun.
Varför är det kostnadsfritt för vissa skolor? Vi har ett samarbete med Stockholm Vatten och Avfall som gör att vi kan erbjuda kostnadsfri undervisning för alla grundskolor och gymnasium i deras upptagningsområde.
Det gäller både kommunala skolor och friskolor.
OBS! Ej SFI, komvux och folkhögskola.

Skolprogrammen bör bokas minst 3 veckor i förväg.


SFI


Särskolan


Gymnasiet


Åk 4–6


Åk 7–9


F-klass–åk 3

Upp