Skolprogram Barn i stan

Hur var det att vara barn i staden förr i tiden? Vi tar med eleverna på upptäcktsfärd i Stadskvarteren där de får uppleva skillnaderna och likheterna mellan staden förr och nu.

Om Programmet

Ämnen:

Levande historia

Målgrupp:

åk 1-3

Bokning & Info

Tid:

Mars, tisdag–torsdag

Tidsåtgång:

1,5 timmar, kl 9.15–11.00

Pris:

1 200 kr

Skicka förfrågan här

Hur levde barnen i staden?

Med stöd av sagans värld och med utgångspunkt i barnens perspektiv besöker vi Stadskvarteren på Skansen. Vi besöker två historiska miljöer kopplade till Astrid Lindgren och Elsa Beskows färgglada tanter och farbror Blå. Vi går på upptäcktsfärd bland husen, gissar yrket samt leker på gården. Hur bodde barnen i staden, vad bar de för kläder och vad lekte de? Fanns det lekplatser förr? Vi avslutar med att tala om Barnkonventionen och barns rättigheter idag.

Skolprogrammen bör bokas minst 1 vecka i förväg.

Endast för åk 1–3

Vårt mål är att eleverna som deltar i programmet ska få en insikt i hur barn i staden kunde ha det under 1800-talet i två olika samhällsgrupper. Vi använder oss av sagans värld som ingång till historien.

  • Skildringar av livet förr och nu i barnlitteratur‚ sånger och filmer‚ till exempel skildringar av familjeliv och skola. Minnen berättade av människor som lever nu.
  • Utveckla sin förmåga att lyssna, reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar och försöker förstå andras perspektiv.
Centralt innehåll

Res tryggt till Skansen

Har ni sett att ni kan boka en buss från er skola direkt till Skansen till rabatterat pris?

Skicka förfrågan här


F-klass till Åk 3

Upp