Skridskoåkning på Skansen i Stockholm

Skridskobanan har stängt för säsongen 2020

Sparad som favorit Spara som favorit

Åk skridskor på Skansen

Samla familj eller vänner och åk skridskor tillsammans på Skansen. Ta med egna skridskor eller hyr på plats, hjälmen ingår.

Bollnästorget

Dans kring granen på Skansen

Bollnästorget är det centrala torget på Skansen där det mesta utgår ifrån. Här finns Bollnästorgets dansbana, Skansenbutiken i Logen och här börjar Marknadsgatan.

Läs mer ›

Skridskoåkning på Skansen

På Bollnästorget kan ni åka skridskor på en upplyst skridskobana till stämningsfull musik. På plats finns också möjlighet att grilla korv över fyrfaten. Intill isbanan finns korv att köpa (går också bra att ta med egen) och skridskor att hyra (hjälm ingår). Behöver ni en paus från sladdande och piruetter kan ni vila fötterna på bänkarna vid banan.

Skridskouthyrning

I boden bredvid skridskobanan hyr vi ut skridskor (hjälm ingår). Hyrpris: 50:- för vuxna och 30:- för barn. Alla storlekar mellan 26–45 finns i uthyrningsboden. Här hittar ni även mössor, sockor och vantar för den som behöver köpa ett extra par.

Tips!
Som KfS-medlem får du 50% rabatt på skridskohyran vid uppvisande av Coop-kortet.

Skridskobanans historia

Redan 1929 fanns en mindre skridskobana på Skansen som låg vid Kyrkhultstugan, men den blev inte kvar så länge. En större isbana som täckte hela Sollidenplanen anlades på 1940-talet och fanns kvar en bit in på 60-talet. Efter några års uppehåll fanns det åter en isbana under 80-talet.

Isbana vid Sollidenscenen på Skansen 1946
Isbana på Skansen 1946 |

Hyr Skansens skridskobana

Läs mer om att hyra Skansens skridskobana för en privat kväll.

I samarbete med


Liknande aktiviteter

Upp