Datumet för denna aktivitet har passerat

Sparad som favorit Spara som favorit

Simply Red, Belinda Carlisle & Natalie Imbruglia 17 aug

Det engelska popbandet Simply Red, den amerikanska sångerskan Belinda Carlisle och den australiensiska sångerskan Natalie Imbruglia kommer till Stockholm den 17 augusti för att uppträda på Pop På Skansen.

Sollidenscenen

Evenemang på Sollidenscenen

Nationalscenen Sollidenscenen har inte bara Stockholms vackraste utsikt – här kan du njuta av Allsång på Skansen, nyår, nationaldagsfirande liksom en mängd folkkära artister och världsstjärnor varje år.

Läs mer ›

Biljetter och entré

Biljetter hittar du på Tickster.

Skansens årskort gäller ej till denna konsert.

Biljetten gäller även som entré till Skansen hela dagen.

Insläpp från kl 16.00. Konsertstart kl 17.00.
Observera att tidigare starttid var kl 18.00. Tiden för konsertstart är framflyttad till kl 17.00.

Pop på Skansen

Simply Red grundades i Manchester och gjorde sin debut 1985 med albumet Picture Book och har sedan dess nått stora framgångar med singlar som Holding Back The Years och If You Don’t Know Me By Now, vilka båda har nått nummer ett på den amerikanska Billboard Hot 100. I september 1991 släpptes albumet Stars som gjorde succé världen över och blev det bästsäljande albumet i Storbritannien både 1991 och 1992.

Under Brit Awards 1992 och 1993 tog Simply Red emot pris för bästa brittiska grupp och 1987 fick de tre Grammy Awards-nomineringar. Sedan dess har bandet med sångaren Mick Hucknall i spetsen sålt över 50 miljoner album.

Detta blir Simply Reds första konsert i Sverige på 13 år.

Belinda Carlisle har en bakgrund i bandet The Go-Go’s som bland annat hade framgång med albumet Beauty And The Beat som hamnade på förstaplatsen på Billboard. Under andra hälften av 1980-talet fick hon enorma hits över hela världen med bland annat Heaven Is A Place On Earth - som nådde förstaplatsen på Billboard Hot 100 – och Circle In The Sand och Leave A Light On. Belind Carlisle har fortsatt släppa plattor och 2017 kom den senaste som fick namnet Wilder Shores.

Natalie Imbruglia är sångerska och skådespelerska med en kristallklar röst och en empatisk personlighet. Denna multitalang blev en internationell stjärna med sin monsterhit ’Torn’, som är en cover av Ednaswaps låt med samma titel. Imbruglias version av ’Torn’ banade vägen och satte tonen för alternativrock i flera år framöver.

Som tonåring var hon intresserad av skådespeleri och fick roller i några reklamfilmer och tv-serier. Senare valde hon att bosätta sig i London och där skaffade hon sig en manager som uppmanade Imbruglia att spela in en demo på fyra låtar. En av låtarna var en tidig version av ’Torn’. Tack vare demon signade RCA/BMG den unga Imbruglia 1996. Ett år senare släppte BMG en nyare version av hennes mest kända låt. Singeln ’Torn’ blev direkt en hit i Storbritannien och sålde över två miljoner exemplar. Internationellt blev låten en sensation och hamnade på topp tio i hela Europa och i hemlandet Australien.

Imbruglias fullängdare ’Left of the Middle’ (1997) toppade listorna likaså i Australien och hamnade topp tio i Storbritannien samt blev platinacertifierad. I USA fick skivan till och med en dubbel platinacertifiering. Debutalbumet sålde över 7 miljoner exemplar världen över och blev det bäst sålda debutalbumet som har släppts av en kvinnlig australiensisk sångerska. Förutom detta vann sångerskan Natalie många ARIA priser och blev nominerad i Brit Awards och Grammys.

Idag har Natalie Imbruglia släppt ett ytterligare album som heter ’Firebird’ som kom ut 2021. ’Firebird’ är ett album med originallåtar som hon har samarbetat med diverse artister. För att nämna några; The Strokes Albert Hammond Jr, The Magic Numbers Romeo Stodart, Eg White, Fiona Bevan med flera. Albumet beskrivs som eklektiskt och innehåller glada optimistiska låtar. Förra året var sångerskan med i den brittiska versionen av Masked Singer och vann den tredje säsongen med låten ’Story of My Life’ som hon tidigare i år släppte som en singel.

Konserten arrangeras av TADC.

Mat och dryck

I anslutning till Sollidenscenen ligger Terassen och Sollidens matsal som håller servering öppen varje konsertkväll.
I Sollidens matsal kan du boka bord och njuta av en härlig sommarmeny innan konserten. Välkommen att boka här.


Liknande aktiviteter

Upp