Datumet för denna aktivitet har passerat

Sparad som favorit Spara som favorit

Silltrutens dag 10 augusti

Föreningen BirdLife uppmärksammar den hotade sillstruten med aktiviteter på Skansen vid Baltic Sea Science Center. På plats finns Stockholms Ornitologiska Förening och representanter för föreningen.

Baltic Sea Science Center

Baltic Sea Science Center på Skansen

Följ med under ytan och upplev Östersjöns fantastiska mångfald!

Läs mer ›

”Många betraktar nog dessa fåglar som ”en störande vit fågel” som låter högt, bajsar på gatorna och kanske försöker sno din mat på en uteservering – men i själva verket är den ju jättesmart som klurat ut alternativa platser att bo och hitta mat på! På Silltrutens dag vill vi att allmänheten ska lära känna silltruten. Det är nog inte många i Stockholm som vet att deras närmsta granne kan vara en silltrut, och att den tar en imponerande och spännande långresa till och från Afrika varje år!”, säger Mia Ericsson, projektledare på BirdLife Sverige.


Silltrutens dag hålls utanför det nya Östersjöhuset Baltic Sea Science Center. Naturpedagogen Anette Barr, fågelskådning håller i aktiviteter för barn och berättar om fågellivet.

På föreningens hemsida kan du läsa mer om projektet Afrika tur och retur, en stor satsning som fokuserar på de hotade arterna skräntärna och silltrut.

Föreningen Birdlife


Liknande aktiviteter

Upp