Bröllopsgäster på drop in-bröllop,Skansen

Så här går det till

Entrén för bröllopspar är öppen kl 10–15. Alla som kommer till Skansen under denna tid blir vigda. Vi håller på så länge det behövs.

Drop in-bröllop 2017

I bröllopsentrén visar ni också upp legitimation och hindersprövning. För kyrklig vigsel behövs även en vigselblankett från er hemförsamling.
OBS! Eftersom Skansen inte är en egen församling, är det er egen hemförsamling som ska förse er med blanketten.

Alla bröllopspar får en nummerlapp, med en nummerserie för borgerlig vigsel och en annan för kyrklig vigsel. När ni har fått er nummerlapp är det dags att bege sig till vigselområdet på Tingsvallen bredvid Bollnästorget. Lättaste vägen dit är via rulltrappan. Våra kövärdar hjälper gärna till om ni undrar över något.

Förköpsbiljetter till bröllopspar och gäster går att köpa via skansenbiljett.se.
Alla som har förköpsbiljetter går in genom ett särskilt förköpsinsläpp som ligger vid huvudentrén.

Bröllopsgäster använder Skansens vanliga entréer och betalar ordinarie entréavgift om de inte redan köpt förköpsbiljett.

Bröllop på Skansen
Bröllop på Skansen |

Vigselområdet

Själva vigselområdet är utomhus, på Tingsvallen, där vigselförrättare och vittnen finns på plats. Behöver ni byta kläder finns ett omklädningstält i den bortre delen av Tingsvallen, mot Skogens hus till.

Totalt finns det ca 14 vigselplatser. När ert nummer ropas upp tar ni plats i kötältet där våra kövärdar tar hand om er. Gästerna tar plats vid sidan om kötältet. När det blir er tur följer en värd med er till rätt vigselplats. Hela ceremonin tar ca 10 minuter. Det kan hända att ni får vänta en stund innan det blir er tur att stiga fram till vigselförrättaren. Hur lång väntetiden kan bli är omöjligt att svara på, men räkna med ett par timmar som riktmärke.

Drop in-bröllop på Skansen

Kringaktiviteter

Runt omkring Tingsvallen och på Bollnästorget finns en mängd olika aktiviteter som ni kan ta del av när ni väntar på er tur eller efter vigseln.

Dessa aktiviteter ingår i bröllopskostnaden:

  • Bindning av björklövskrans eller lönnlövskrona. Våra skickliga kransbindare hjälper till.
  • Make up-artist och nagelstylist finns på plats för hjälp med smink, enklare håruppsättning och nagelfix.
  • Skansens folkdansare och spelmän bjuder upp till bröllopsvals på Bollnästorgets dansbana.
  • I musiktältet kan ni välja ett musikstycke ur bröllopsrepertoaren som framförs av en sångerska och pianist.
  • Bröllopspyssel finns för barn och vuxen.

Dessutom aktiviteter med bra erbjudanden:

  • Bröllopsbuketter i olika utföranden och storlekar finns hos våra florister.
  • Kicki fotograf med team finns på plats och erbjuder - Fotografering, inklusive 10 st vackra fotografier i högupplöst format, pris 3495 kr - Fotografering, inklusive 10 st vackra fotografier i högupplöst format, samt 2 st förstoringar 20x30 cm, pris 3995 kr Bilderna är fint redigerade och kan även printas. Leverans och betalning sker 2 veckor efter bröllop.
  • Åkturer med häst och lövad vagn utgår från Bollnästorget.
  • Gör en kort bröllopsresa med Skansentåget som utgår från Bollnästorget.
  • Försäljning av smycken, glas mm.

Mat och dryck

Bröllopserbjudanden kommer att finnas på Skansens olika restauranger och vissa erbjuder även picknickkorgar som kan förbokas. Runt Tingsvallen och Bollnästorget kommer det att finnas ett rikt utbud av mat, jordgubbar och även en champagnebar på Tingsvallenscenen.

Vanliga frågor och svar om Skansens Drop in-bröllop.

Upp