Kvinnor på Skansen

Parköppet

Välkommen till Skansen – vi har öppet i parken varje dag!

Parköppet i höst och vinter - skansen.se/idag

På Skansen kan du promenera i en av Stockholms vackraste parker, titta på djur och uppleva kulturhistoriska miljöer utomhus.

Pedagoger rör sig runt på området i tidstypiska kläder och kan hjälpa till med information om museet och vad som finns att göra på området. Du kan även hålla dig uppdaterad via kalendariet när du planerar ditt besök och på skansen.se/idag när du är här.

Djuren
I djurparken är det fullt av liv som vanligt. Du kan se vilda nordiska djur som sälar, älgar och lodjur och se våra tamdjur som gris, ko och höns. Djurparken håller öppet och du kan passa på att lära dig mer om Skansens djur och artbevarande arbete.

Baltic Sea Science Centre
Skansens östersjöakvarium, Baltic Sea Science Center, är öppet. Passa på att dyka ned i det Östersjön du inte visste fanns! En vårnyhet är att du kan lyssna på en guidad tur när du går genom huset.

Skansen-Akvariet
Skansen-Akvariet kan du hälsa på hos lemurerna och se apor, grodor, spindlar, skorpioner, ormar och ödlor.

Barnaktiviteter
För de minsta finns lekparkerna Ormen, Ekorrparken och Päronparken tillgängliga med försiktighetsåtgärder. Har du planerat att lämna nappen på Lill-Skansen finns en ny plats utomhus där det också går att hämta sitt nappintyg.

Äta på Skansen
Ta med egen picknick eller handla din fika och lunch i restaurangerna på området, flera av serveringarna har öppet.

Tack för stödet!

Skansen vill sända ett stort tack till alla er som har visat sitt stöd för museets verksamhet! Ert stöd hjälper Stiftelsen Skansen att fortsätta finnas kvar för kommande generationer. Alla bidrag gör skillnad, och hjälpen behövs fortfarande. Nedan kan du läsa mer om hur du kan stötta Stiftelsen Skansen.

Varmt tack till er alla!
Stöd Stiftelsen Skansen


Aktuellt på Skansen

Upp