Sparad som favorit Spara som favorit

Modelljärnväg på Skansen

Den första helgen i oktober kommer du att kunna kliva in i en fascinerande miniatyr av ett historiskt Sverige när Skansen gästas av Mälarmodulmöte (MMM). Föreningen för modelljärnvägar i modul kommer att förvandla Galejans dansbana till en 400 kvadratmeter stor modelljärnväg i skala 1:87 föreställandes en sommardag i Sverige 1967.

Galejan

Galejans dansbana på Skansen 1948

Galejan – snurra runt i både karuseller och på dansgolvet som man gjorde redan på 40-talet!

Läs mer ›

Tider

lör 1/10 10:00 - 16:00
sön 2/10 10:00 - 16:00
Visa alla tider ›

Tiden är sommaren 1967, ett par månader innan omläggningen till högertrafik. Tågen susar fram i ett somrigt Sverige i miniatyr, genom små orter, ängar och landskap med hus, skyltar, fordon och detaljer.

Under den första helgen i oktober kommer du att kunna kliva in i en miniatyr av detta 1967 års Sverige när Skansen gästas av Mälarmodulmöte (MMM). Föreningen för modelljärnvägar i modul kommer att förvandla Galejans dansbana till en 400 kvadratmeter stor modelljärnväg i skala 1:87 föreställandes just en sommardag i Sverige 1967. På plats kommer du också kunna möta kunniga utställare och lyssna på föredrag om järnvägens historia. Lika spännande för järnvägsintresserade som för nyfikna noviser!

Program

  • Pröva på att bygga modeller och måla figurer för barn med Hobbypress.
  • Visning av Olle Frykmos modelljärnväg i skala 1:160 och modellbygge med Sture Bylén och Göran Tholin.
  • Anders Boström från Möllehems Gårdsproduktion (MGP) presenterar elektronik för modelljärnväg.
  • Försäljning av böcker och tidningar med Hobbypress.
  • Järnvägshistoriskt föredrag "Lokets historia" med Lars Olov "LOK" Karlsson, författare och tidigare chef för Järnvägsmuseet.
    Plats: Folkets hus
    Tid: 13.00 (föredraget är ca 30 minuter)

Liknande aktiviteter

Upp