Två små träfigurer som föreställer män i folkdräkt.

Möhippa & svensexa

Gör något annorlunda och gå en spännande visning i giftermålets tecken. Vandringarna är intressanta för alla och passar utmärkt för möhippor och svensexor!

Visning 1

Kronbrud och Syskonbädd

- om frierier och bröllop på mormors mors tid

Följ med på en vandring kring Skansens gårdar från Hälsingland till spännande miljöer som annars är stängda, så berättar vi om frierier och bröllop på mormors mors tid. Se vackra friargåvor, hör berättelser om hur ungdomen "gick på ligg" och förundras över de seder och nöjen som hörde bröllopet till.
I visningen ingår interaktiva inslag.

Tid: 1 timme. Dagtid.
Pris: 2 700 kr. (Exkl entré till Skansen)
Max: 20 pers/grupp

​​Visning 2

Bröllopsyra i djurens värld

Hur man väljer partner och friar, bygger bo och tar hand om ungar - kan vi lära oss något av djuren? Det är en fråga vi försöker besvara när vi berättar om djurens kärleksliv.

Visningen inleds med en jämförelse mellan djurens och människans beteende och därefter går vi till djuren och hör mer om deras "frieri" och allt som hör till. Första delen av visningen sker inomhus, då är det trevligt att duka upp medhavd festkorg med dryck och snacks.

Tid: 1 timme
Pris: 2 700 :- (Exkl entré till Skansen)
Max: 25 pers/grupp

Bokning

Boka din visning på 08-442 82 70 eller mejla bokning@skansen.se. Bokningen bör göras senast 2-3 veckor innan besöket. När bokningen är klar skickas en bokningsbekräftelse via mejl.


Visningar för privatpersoner eller föreningar


Bröllop

Upp