Lill Skansenteatern på Skansen
Sparad som favorit Spara som favorit

Lill-Skansenteatern

Lill-Skansenteatern spelar teater för barn helger i maj och september och dagligen juni-augusti. Kl 11 och 12 är det teaterföreställningar på Lill-Skansen och musikuppträdanden hålls med Vandringsorkestern kl 14 på Bollnästorget och kl 15 på Galejan. Platserna kan komma att ändras vid regn eller större event.

Hela Skansen

De här aktiviteterna pågår inte bara på en plats på Skansen, läs igenom programmet för att ta del av allt det kan erbjuda.

Läs mer ›

Tider

Idag 21/9 11:00 - 11:30, 12:00 - 12:30, 14:00 - 14:30, 15:00 - 15:30
sön 22/9 11:00 - 11:30, 12:00 - 12:30, 14:00 - 14:30, 15:00 - 15:30
lör 28/9 11:00 - 11:30, 12:00 - 12:30, 14:00 - 14:30, 15:00 - 15:30
sön 29/9 11:00 - 11:30, 12:00 - 12:30, 14:00 - 14:30, 15:00 - 15:30
Visa alla tider ›

Lill-Skansenteatern presenterar ”picknick-teater”

Var med oss på scen! Vi bjuder in till en interaktiv teaterform, där publiken får vara med på scen. Allt är välrepeterat och inarbetat, utom just publikens reaktioner och förslag. Barnens lust att berätta, fantisera och leka är den underbara kryddan i våra föreställningar, och vi utgår alltid från vår publiks vilja att vara delaktiga ”på golvet”. I år ges föreställningarna Superexpeditionen! och Flaskan (läs mer om föreställningarna nedan).

Föreställningarna är nyskrivna för Lill-Skansenteatern och innehåller genomgående nyskriven musik.

I år kommer dessutom Vandringsorkestern att röra sig runt på Skansen och ge både föreställningar och musikuppträdanden på bland annat Galejan och Bollnästorget.

Superexpeditionen!

Ett bortsprunget djur måste hittas! Och det enda sättet att göra det på är att samarbeta, att låta alla vara med, och vara så modig som det bara går. För hur är det egentligen – bor det en otäck i skogen – eller är det bara ett rykte?

Alla behövs för att hjälpa till på färden, och glöm inte att du kan flyga, hoppa, klättra, balansera och dansa. Kom och var med på scen!

Kl 11, Lill-Skansen

Flaskan

I föreställningen FLASKAN – träffar vi ett djur eller en insekt (ja, publiken bestämmer) – som behöver hjälp för att ta hand om den stora flaska som någon har kastat i skogen. Följ med på resan och hjälp till att förhindra nedskräpningen i naturen! För alla åldrar, med mycket musik – även vuxna får vara med på scen (om de vågar och vill).

Kl 12, Lill-Skansen

Manus, text och regi: Johan Briggert

Musik: Kim Nkoubou, Fredrik Arvidsson

Medverkande musiker Lill-Skansenteatern: Kim Nkoubou, Marcus Sturewall

Skådespelare: Cecilia de la Motte, Julia Frisberg, Staffan Granrot, Tove Vahlne

Sång, musik och skådespel

Välkända visor, sånger och kupletter från 1900-talets början till – nästan - nutid spelas och dramatiseras under 25 – 30 minuter av Vandringsorkestern. Repertoaren är blandad, och rör sig från decennier framåt, alltid med publiken i fokus, och ny repertoar flera gånger i veckan.

Kom och sjung med när ni vill!

Kl 14, Bollnästorget

Kl 15, Galejan

Vandringsorkestern

Med hela Skansen som spelplats vandrar denna välljudande orkester och spelar för stor som liten! Önska gärna någon låt på vägen, eller passa på och sjung med oss. På Galejan och Bollnästorget möter Lill-Skansenteaterns ensemble upp, och bjuder på välkända klassiska visor och sånger.

Medverkande musiker i Vandringsorkestern: Samuel Muntlin, Albin Grahn och Fredrik Arvidsson

Lill-Skansenteatern på Skansen

Om ensemblen

Johan Briggert: manus och regi
Johan driver Teater Pegasus Produktion som har startat Lill-Skansensteaterns populära och interaktiva teaterform. Samarbetet med Skansen är nu inne på sitt åttonde år.

Kim Nkoubou: musiker
Kim är musiker på Lill-Skansenteatern, och har komponerat det mesta av den musik som spelas i föreställningarna. Kim är sedan tonåren yrkesverksam musiker, låtskrivare och producent och gör sin femte säsong med Lill-Skansenteatern.

Samuel Muntlin: musiker
Samuel är frilansande saxofonist och kompositör sedan många år, och gör med säsongen 2019 sitt första år med VandringsOrkestern på Skansen.

Staffan Granrot: skådespelare
Staffan arbetar som frilansande skådespelare och gör sin 8:e säsong på Skansen och Lill-Skansenteatern, och har över 2000 föreställningar i ryggen inför säsongen 2019.

Albin Grahn: musiker
Albin är en flitigt engagerad musiker, med trumpet som huvudinstrument, och gör med säsongen 2019 sitt första år med VandringsOrkestern på Skansen.

Marcus Sturewall: musiker
Marcus är frilansande pianist och musikalskapare, och gör sin andra säsong med Lill-Skansenteatern.

Julia Frisberg: skådespelare
Julia är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö, och har sedan examen spelat i många olika sammanhang. Säsongen 2019 är hennes första på Skansen och Lill-Skansenteatern.

Tove Vahlne: skådespelare
Tove är sångerska och skådespelare från Varberg som allra helst spelar teater för barn. Gör en efterlängtad comeback på Lill-Skansenscenen efter en tids paus. Säsongen 2019 blir hennes tredje.

Fredrik Arvidsson: musiker
Fredrik (Freppe) är kapellmästare och arrangör för VandringsOrkestern och även musikskapare för Lill-Skansenteatern. Freppe har tidigare säsonger varit heltidsmusiker på Lill-Skansenteatern, men har i år valt att satsa helhjärtat på VandringsOrkestern.

Cecilia de la Motte; skådespelare
Cecilia är skådespelare, musikalartist - och nästan färdig ingenjör. Säsongen 2019 på Lill-Skansen blir hennes andra.


Liknande aktiviteter

Upp