Lill Skansenteatern på Skansen

Datumet för denna aktivitet har passerat

Sparad som favorit Spara som favorit

Lill-Skansenteatern

Hela sommaren bjuder Lill-Skansenteatern in stora och små att bli en del av den roliga "Picknick-teatern". Varje dag blir det interaktiv teater, där ni i publiken får vara med på scenen.

Hela Skansen

De här aktiviteterna pågår inte bara på en plats på Skansen, läs igenom programmet för att ta del av allt det kan erbjuda.

Läs mer ›

Kom och var med under en av Lill-Skansenteaterns medryckande och underhållande föreställningar. Varje dag, hela sommaren bjuds på två interaktiva teaterföreställningar och en härlig musikstund som passar alla med barnasinnet kvar.

Teater och musik - varje dag!

Kapten Reko ger sig av

Kl 11–11-25, Lill-Skansen

Kapten Reko träffar Borgmästaren

Kl 12–12.25, Lill-Skansen

Träffa Kapten Reko och hennes kompis

kl 11.30 (10 min)

Vandringsorkestern svänger loss!

Medryckande musik med Lill-Skansenteaterns skådespelare och Vandringsorkestern. Kl 15–15.30 Bollnästorgets scen.

Allsång med Lill-Skansenteaterns skådespelare och Vandringsorkestern

Varje söndag hela sommaren bjuder Lill-Skansenteaterns skådespelare och Vandringsorkestern även upp till Allsång under parollen "Sjung med!".

Lill-Skansenteatern på Skansen

Vandringsorkestern

Med hela Skansen som spelplats vandrar den välljudande Vandringsorkester och spelar för stor som liten! Önska gärna någon låt på vägen, eller passa på och sjung med oss. Vid huvudentrén och på Bollnästorget möter Lill-Skansenteaterns ensemble upp, och bjuder på välkända klassiska visor och sånger.

Medverkande

Lill-Skansenteatern

Lill-Skansenteatern är en teaterensemble bestående av fyra skådespelare. Ensemblen spelar en interaktiv form av teater där publiken får vara med på scenen. Innehållet är välrepeterat och inarbetat förutom publikens och barnens reaktioner och inspel. Föreställningarna upplevs som improviserade eftersom barnen, som i viss mån påverkar det som händer på scenen, är en stor del av föreställningarna.

För regi och manus av sommarens föreställningar "Kapten Reko ger sig av" och "Kapten Reko träffar Borgmästaren" på Lill-Skansenscenen svarar Johan Briggert. Musiken är skapad av Fredrik Arvidsson och Kim Nkoubou.

Lill-Skansensteaterns skådespelare medverkar även vid musikföreställningarna på Bollnästorgets scen och Tingsvallenscenen.

Ensemblen består av skådespelarna Olivia Skoog, Frida Linnell, Ida Jensen och Sandra Redlaff

Vandringsorkestern

Vandringsorkestern är en ambulerande musikensemble som rör sig runt med musik på Skansen. Ensemblen består att fem musiker som spelar en repertoar på dragspel/klaviatur, kontrabas/gitarr och trumma. För musikarrangemangen svarar Fredrik Arvidsson. Med hela Skansen som spelplats deltar de även i föreställningarna på Lill-Skansen scenen och vid program på Bollnästorgets scen och Tingsvallenscenen.

Ensemblen består av Claes Fall, Axel Mårdsjö, Samuel Muntlin och Fredrik Arwidsson.


Liknande aktiviteter

Upp