Seglora Kyrka sommartid

Kyrklig vigsel i Seglora kyrka

Högst upp på Skansen ligger Seglora kyrka, en av Stockholms mest välkända vigsellokaler. Med sin vackra omgivning och historiska känsla är kyrkan en utmärkt plats för att hylla kärleken.

Vigsel i en historisk och personlig miljö

Seglora kyrka från 1729 är en av Stockholms mest välkända kyrkor för bröllop. Kyrkan har legat på Skansen i omkring 100 år och lika länge har par blivit vigda här. Kyrkans rum känns både personligt och historiskt. Smyckad för bröllop blir den en magisk plats. Djurgården är en lugn oas mitt i Stockholm, något som också ramar in kyrkans kringmiljö. Här får ni er egen avskilda plats i stan. 

Andra tillägg för er vigsel

Blomster i kyrkan 

Vid vigsel på Skansen ingår en vacker altarbukett och två buketter i kyrkans korförster. Önskar ni dekorera med ytterligare blommor är ni varmt välkomna att göra detta, till exempel finns ljushållare på kyrkbänksryggarna som fungerar utmärkt att hålla små knippen av brudslöja.

Skansens spelmän 

Med musik förgyller ni er dag ytterligare! Vill ni engagera Skansens spelmän kan de välkomna era gäster i Huvudentrén och sedan leda dem med gånglåtar och spel fram till er vigselplats. Brudmarscher samt ingångs- och utgångsmusik finns också på deras repertoar. Här kan du läsa mer om Skansens spelmän.

Häst och vagn 

För en alldeles speciell känsla under dagen kan ni åka häst och vagn på Skansenområdet, kanske till eller från vigselplatsen. Läs mer om att hyra häst och vagn på Skansen

Info om kyrklig vigsel 

Gästantal: Upp till 250 personer
Pris: 9 000 kr
Inkl i pris: I priset ingår lokalhyra, Skansenentré för era gäster, organist, stearinljus, blomstersmyckning samt två värdar. 
Bokningsbar: lördagar kl 13.30, 15.00 och 16.30 – året runt 

Boka visning av miljö

Visning av miljö: kontakta Skansens evenemangsavdelning vigsel.dop@skansen.se
För övriga frågor eller bokning av miljö: kontakta bokning@skansen.se
Bokning av vigselförrättare: Ni bokar präst och berättar för oss vem ni har valt. Vänd er i första hand till er hemförsamling. 


Bröllop

Upp