Tunnbröd bakas i Bagarstugan
Sparad som favorit Spara som favorit

Kurs i historisk tunnbrödsbankning med Nik Märak

Att baka tunnbröd på kornmjölsdeg är inte bara en spännande upplevelse med historiska rötter, det är även gott, lustfyllt och väldigt kreativt! Kom på en kurs i tunnbrödsbakning med Nik Märak och upptäck ett välsmakande mathantverk.

Inne i Bagarstugan brinner elden, det har tagit flera dagar av eldande att få upp rätt temperatur i bakugnen. Att baka tunnbröd på kornmjölsdeg är inte bara en spännande upplevelse med historiska rötter, det är även gott, lustfyllt och väldigt kreativt. Liksom ett fantastiskt sätt att knyta an till mathantverket! Välkommen på en kurs i tunnbrödsbakning med Nik Märak. Nik pratar tradition och nutid, degar och eld och visar hur hon bakar tunnbröd. Sen får ni också kavla, grädda och njuta. Alla får även med sig tunnbröd hem.

SLO_9260.jpg#asset:31841

Er kursledare

Nik Märak är bakstra, kock, konditor, pedagog, grundare av Chokladnomad. Hon är född och uppvuxen i Jokkmokk och Lillselet i Pärlälvsdalen. Danad av gáhkko och juobmo, hjortron och blåbär. Drömde om smultron och sagoslott, lekte med de som inte syns, badade i fjällsjö och solade på farmors trapp. Numer bor hon i Stockholm, som blev hennes Jokkmokk.

Om Bagarstugan

Bagarstugan som kursen hålls i kommer från Offerdal i Jämtland och visar tiden runt sekelskiftet 1900, men används än idag. Här bakas tunnbröd av kornmjöl, som var det dominerande vardagsbrödet långt in i vår tid. Bakstror, kvinnor och ibland män som var duktiga på bakning, gick runt i byarna och bakade i gårdarnas bagarstugor.

När: lördag 17 och söndag 18 september
Tid: klockan 15.00-18.30
Var: Bagarstugan på Skansen
Pris: 900 kronor (entré till Skansen ingår). Årskortsinnehavare och medlemmar i Skansen och Nordiska museets vänner har 10 % rabatt, uppge ÅRSKORT vid bokning och medtag giltigt kort till kursen.

Upp