Barn på Skansen

På teckenspråk: barnaktiviteter

Våra små gäster är våra viktigaste gäster! Barnen utgör en stor del av Skansens gäster och mycket av det som händer här riktar sig direkt till dem.


Lill-Skansen har öppet året runt, det är en plats där alla barn kan bekanta sig med djur och natur både inomhus och utomhus. Lill-Skansenteatern är en interaktiv teater där publiken får vara med på scen. Föreställningar hålls flera gånger varje dag från maj till september.

Ponnyridning På Skansen kan barnen rida på våra snälla hästar alla dagar utom julafton. Ridturerna utgår från Bredablick och kostar 50 kronor.

Lekplatser Kom hit och lek allt vad du orkar! Vi har roliga lekplatser för våra yngre besökare.

Skansen-Akvariet Klappa en spindel, krama en orm och vimla med lemurerna. Killa en rocka eller smek en haj! På Skansen-Akvariet får du närkontakt med exotiska djur. Separat entréavgift.

Cirkus Skansen Skansens egen cirkus uppträder i Bragehallen varje söndag från januari till april.

Hjälp till i hus och gårdar Hur levde man förr? Hur bodde man och vad behövde göras på en svensk gård? Under sommarsäsongen får barnen hjälpa till att bära ved och hämta vatten, kärna smör och baka bröd. Följ med oss på en rolig resa bakåt i tiden.

Barnens allsång Välkommen till barnens egen allsång på Sollidenscenen under åtta musikaliska söndagar med start söndagen efter midsommar.

Skollovsaktiviteter När barnen har lov finns här massor att göra! Välkommen att fira sportlov, påsklov, höstlov och jullov hos oss.

Praktisk information för dig som besöker oss med små barn
• På Skansen har alla toaletter skötbord, på Lill-Skansen finns toaletter för små barn.
• På årskorten får man ta med sig ett barn mellan 4-15 år utan kostnad.
• Barn under 4 år har alltid fri entré.
• Vi har barnvagnar, modell paraplyvagn, för uthyrning. Maxvikt 15 kg. Pris 50 kr.


Skansen på teckenspråk

Upp