Barn på Skansens julmarknad

Barnens jul på Skansen

Julen är barnens högtid och på Skansen har vi flera barnaktiviteter som hör julen till. Julstämning i massor, dans kring granen och pyssel.

Julpyssel i Skogens hus

Pyssel och ljusstöpning pågår i Skogens hus. Med egen fantasi kan barnen göra gammaldags glanspappershjärtan, marknadskarameller eller karamellstrutar. Här finns kunniga programvärdar på plats och hjälper till med julpyssel som det ofta gjordes förr i tiden. Både stora och små får pyssla tillsammans! Här hittar du öppettider i julverkstaden.

Julfiranden i hus och gårdar

Hälsa på i våra hus och gårdar, där ni kliver in rakt in i julfiranden från förr. Hur gick förberedelserna till under olika epoker i Sverige? Se vilka rätter som fanns på julbordet då, och vilka vi har kvar än idag. Stig in och ställ era frågor. På Skansen går det att lära sig mycket om våra traditioner och det brukar bli många nyfikna frågor från barnen! Här kan du läsa mer om Jul i hus och gårdar.

Du kan också gå någon av våra julpromenader

Stora och lilla julturen
Spår av tomten
Bland tomtar och bockar

Dans kring granen

Under julmarknadshelgerna bjuder Julorkestern upp till dans kring granen. Ta varandra i hand och var med på jullekar runt på Bollnästorgets dansbana, intill pågår julmarknaden. På scenen spelas jullåtar och ni får följa med på dans och lek. Dans kring granen är en uppskattad tradition på Skansens julmarknad. Kanske blir dansen en förberedelse till julafton? Eller så förlänger ni julen med ännu fler lekar när helgdagarna har passerat.

Dansa julen ut - julavslutning på Skansen

Dansa ut julen med Ayla Kabaca och Julorkestern. På torget hittar du också fiskdamm, sockervadd, brända mandlar och mycket mer.

Dans runt granen på Skansen
Dans runt granen på Skansen |

Andra tips med barn under julen på Skansen

Besök Lill-Skansen

Hälsa på hos smådjuren på Lill-Skansen.

Ponnyridning

Barnens favorit pågår året om – även under jul kan man rida runt på Skansen.

Nordiska djur

Ta ett varv på övre området och hälsa på djuren under vintertid. En lite lugnare tid i djurparken.

Skansens julmarknad

Under fyra helger kan du frossa i utbudet på Skansens julmarknad

Back-Mats stugaSägner i juletid. Kom in och vila dig framför brasan och lyssna på berättelser från förr. (Julmarknadshelger)

Här kan du hitta information om tider, priser, tillgänglighet och annat matnyttigt.


Skollov på Skansen


Jul på Skansen

Upp