Jobba på Skansen

Vår önskan är att Skansen ska vara en arbetsplats som kan representera alla landets invånare med våra olika ursprung och bakgrunder. Det ger oss förutsättningar att skapa ett trivsamt klimat där vi speglar mångfalden bland våra gäster. På Skansen jobbar vi med massor av olika saker – här hittar du våra tjänster som är lediga just nu.

Gå direkt till lediga tjänster >>

Gå direkt till lediga säsongsjobb>>

Skansen är Stockholms främsta besöksmål, hit kommer nära 1,4 miljoner gäster varje år. Vi är ett stort härligt team som tillsammans arbetar för att våra gäster ska få en riktig toppenupplevelse.

Här sätter vi gästen i centrum, ett löfte som innebär att:
• Skansen ska befästa och utveckla sin ställning som uppskattat besöksmål för en stor och bred publik, i alla åldrar och från alla nationer.
• Skansens gäster ska alltid mötas av ett mångsidigt utbud av högsta kvalitet och ett gott mottagande. Efter avslutat besök ska våra gäster vara nöjda och vilja rekommendera ett Skansenbesök till andra, samt själva vilja komma tillbaka.
• Alla Skansenmedarbetare ska sätta gästen i centrum och aktivt bidra till nöjda gäster.

Bagare i Bageriet
Inne på Skansens bageri fungerar det som det skulle gjort på 1870-talet. Här säljs olika typer av kaffebröd och matbröd som var vanliga förr och utanför hänger den klassiska kringlan. |

Lediga tjänster

Skansen är en arbetsplats där väldigt många olika typer av yrken finns samlade. Här arbetar bland annat djurvårdare, museipedagoger, elektriker, trädgårdsarbetare, butiksförsäljare, värdar i våra entréer, målare, snickare, lokalvårdare samt många fler. Totalt är vi, under högsäsongen från maj till september, ungefär 600 anställda varav cirka 200 är tillsvidareanställda som arbetar året om. Under Lediga tjänster hittar du våra jobbannonser för tillsvidareanställningar/vikariat och under Säsongsanställningar hittar du tidsbegränsade arbeten för högsäsongen. Här hittar du frågor och svar gällande säsongsanställning hos oss.

Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot spontana ansökningar.

Vårförberedelse i Skogaholms trädgård.
Vårförberedelse i Skogaholms trädgård. |

Arbete på Skansen-akvariet och restaurangerna

På Skansenområdet arbetar även de som är anställda hos våra arrendatorer – Skansen-akvariet och samtliga restauranger – de drivs av företag som Skansen har avtal med. Om du är intresserad av att arbeta inom någon av dessa verksamheter behöver du ta direktkontakt med dem. Det kan du göra här:

Skansen-Akvariet, Restaurang Solliden m.fl, Restaurang Stora Gungan, Restauration Gubbhyllan, Café Petissan, Café Flickorna Helin.

Prao och praktik

För många unga är prao den första kontakten med arbetslivet. Till Skansens prao- och praktikplatser kan man söka sig om man är intresserad av djur och natur. Läs mer här.


Kontakt

Upp