Vinterväxt, Skansen

Information till researrangörer

Varje år anordnas ett stort antal gruppbesök på Skansen. Här hittar du bra information för dig som är researrangör. 

Entrépriser

Skansen har såväl momspliktig som momsbefriad verksamhet. Av denna anledning är 60 % av entréavgiften belagd med 6 % moms. Vid vissa evenemang och programdagar förekommer förhöjd entré.

Grupprabatt

Grupprabatten gäller tio eller fler vuxna betalande som går in samtidigt och kan ej kombineras med andra erbjudanden. För att få grupprabatt måste en person betala för samtliga i gruppen.

Busschaufför och reseledare
En busschaufför och en reseledare som följer med gruppen har fri entré.

Betalning

Voucher där företagets namn, fakturaadress, antal gäster och kontaktperson tydligt framgår lämnas i entrékassan. Skansen fakturerar per post efter besöket och fakturan ska betalas inom 30 dagar från fakturadatum, om så önskas skickas vouchern med fakturan. I frågor som rör fakturering var vänlig kontakta vår Ekonomiavdelning via e-post. Det går också bra att betala kontant eller med kontokort, alla kort accepteras.


Avlämning/upphämtning

Bussar får köra in via Sollidsporten till bussvändplanen för att hämta och lämna passagerare.

Bussparkering

Skansen har tyvärr inte några egna parkeringsplatser för bussar. För närvarande finns bussparkeringar finns vid Junibacken, Galärvarvet. Där finns det plats för ca 7 bussar. För mer information om parkering på Djurgården kontakta Estate Parkering.

Avstängt på Djurgården

Det är begränsad biltrafik på Djurgården vissa tider under året (gäller ej bussar och taxi). Vid större evenemang som Stockholm Maraton och Tjejmilen stängs Djurgården av för biltrafik en viss del av dagen. Se estate.se för exakta perioder som biltrafiken är begränsad.

Information för funktionshindrade

På Skansen finns kullerstenar, grusgångar och en del backar att gå i, men vi arbetar löpande med att underlätta för personer med olika funktionshinder. Till höger i huvudentrén finns en hiss som tar rullstolar m.m. upp till Spegeldammen där man sedan kan ta sig vidare med rulltrappan eller på gångvägar upp till Skansen, Skansen-Akvariet och Galejan.

Portabla rullstolsramper kan vid behov läggas ut vid Skånegården, Statarlängan, Snickerifabriken och Väla Skola. En permanent ramp är utplacerad vid Seglora kyrka och vid Bollnässtugan. Till Järnhandlarens hus finns en fast ramp till bostadsdelen, det går också att komma in i butiken den vägen. I Ordenshuset Brofästet kan man komma in med rullstol via bakdörren och även Mekaniska verkstaden går enkelt att komma in i utan ramp.

Bergbanan

Bergbanan är anpassad för barnvagnar och rullstolar, och gratis för rullstolsburen samt medhjälpare. Observera att Bergbanan inte är öppen under hela året, aktuella öppettider ser du här.

Guidade visningar

En visning på Skansen är en vandring genom kultur och natur. Vandringarna tar er till Skansens kulturhistoriska miljöer med hus och gårdar, människor och arbete. Här berättas Sveriges historia, hur man levde förr med naturens förutsättningar, tidens seder och bruk, arbete, fest och vardag. Kanske föredrar ni ett besök hos djuren, vilda som tama eller en stund i våra trädgårdar och parker. De kulturhistoriska visningarna leds alltid av en guide i tidstypiska kläder. En av Skansens kunniga biologer tar med dig på djurvisningarna.

De guidade visningarna måste bokas i förväg och i god tid. Uppgifter om priser får du hos Skansen Bokning, telefon 08-442 82 70 eller via e-post bokning@skansen.se. Här kan du läsa mer om våra guidade visningar.

Om du har behov av guide och vi inte kan hjälpa dig rekommenderar vi Stockholms Auktoriserade Guider. Mer information om auktoriserade guider.

Gästinformation på området

Skansen är stort, närmare bestämt 300 000 kvm. Under högsäsong är informationsboden vid huvudentrén öppen och likaså Logen på Bollnästorget. Kartor i större format hittar du runt om på området.


Inför besöket

Upp