Författaren och rosexperten Lars-Åke Gustavsson
Sparad som favorit Spara som favorit

Föreläsning: Rosarvet i nationella genbanken med Lars-Åke Gustavsson

Den välkände rosexperten Lars-Åke Gustavsson berättar om arbetet med den stora rosinventeringen (2002-2010). Begränsat antal platser.

Skånska gruvan

Skånska Gruvan på Skansen

Skånska gruvan började som paviljong på Stockholmsutställningen 1897.

Läs mer ›

Tider

lör 15/10 15:00 - 17:00
Visa alla tider ›

Rosexperten Lars-Åke Gustavsson och rosuppropets biträdande projektledare Henrik Morin utkom i våras med boken Rosarvet i nationella genbanken – ett verk som hyllats unisont och av den internationella rosfederationen WFRS har beskrivits som den mest betydande boken om rosor som utkommit de senast 20 åren.

Skansens samarbetspartner StockholmsRosen bjuder in till en föreläsning med Lars-Åke Gustavsson. Den 15 oktober gästar han Skansen och berättar om arbetet med att samla in och examinera de rosor som utgör vårt gemensamma gröna kulturarv. Lars-Åke kommer även att presentera några av de 331 rosor som bevarats i den nationella genbanken i Alnarp, med särskild tonvikt på rosor från Mälardalen.

När: 15/10, kl 15.00-17.00
Kostnad: 150 kronor/person. 100 kronor för Medlemmar i StockholmsRosen, ange kampanjkod Stockholmsrosen vid bokning. Skansens årskortsinnehavare och medlemmar i Nordiska museet och Skansens vänner får 10% rabatt på föreläsningen, ange "årskort" vid bokning. Först till kvarn, begränsat antal platser.
Plats: Skånska gruvan, Rosendalsvägen 14


Liknande aktiviteter

Upp