5 tips till den perfekta Skansensdagen

Att hitta aktiviteter för en heldag på Skansen är inga problem. Snarare tvärtom. Njut av den magiska utsikten från samevistet, ät en glass i gräset eller spana efter järven. Här är 5 tips för den perfekta Skansendagen.

1. Ta bergbanan upp på berget

Hazeliusporten som välkomnar besökarna som kommer från Djurgårdsbron, är en upplevelse i sig med sin fantastiska arkitektur. Att starta sitt besök med att ta bergbanan upp till Skansen är en spännande upplevelse för de minsta och det finns mycket att fundera på längs vägen ”Hur kan den åka utan att någon kör?” ”Titta, nu kommer en som åker ner!”. Utsikten över Stockholmstakåsar och Djurgårdsbrunnsviken tar dessutom andan även ur den tröttaste småbarnsförälder.

2. Kolla in Lill-Skansenteatern

Under hela sommaren spelar Lillskansenteatern flera föreställningar varje dag. Otroligt lyxigt, här skulle vi kunna stanna hela dagen! Skådespelarna får med sig publiken i de spännande berättelserna och musiken tillsammans med barnens reaktioner för handlingen framåt på ett härligt sätt. Väl på plats på Lillskansen finns sedan en massa spännande att titta på – getter, grisar, vandrande pinnar och papegojor. Maskinen där barnen kan överlämna sina avlagda nappar till katterna och den stora kullen med rutschkana blir lätt barnens favorit.

3. Ät nygräddade våfflor till lunch

God mat är ingen bristvara på Skansen. En riktig klassiker är köttbullarna på Solliden men få saker slår en nygräddad, frasig våffla. Ett hett tips är Kafé Petissans lummiga innegård, som också tillhör allsångsledaren Sanna Nielsens Skansen-favoriter. Passa på att njuta av de söta kolonistugorna på vägen från Bollnästorget ner till kafét och efter lunchen passar det bra att kika in i Skansens stadskvarter där till exempel Stockholms enda glashytta finns.

4. Ta en tur med Skansentåget

Ett perfekt sätt att snabbt få en överblick, utan att trötta ut små ben, är att ta Skansentåget från Bollnästorget. Turen på runt tio minuter, är ett spännande sätt att ta sig runt för de minsta och samtidigt ett kul sätt att lära sig lite om alla de hus och gårdar som finns på området. Inspirerade av resan passar det perfekt att sedan kika in i de små husen och Väla skola för att lära sig mer om livet från förr. Här gömmer sig en riktig kunskaps-skatt!

Skansentåget

5. Vik av från huvudvägarna

Det är inte för intet Skansen nyligen utnämndes till Stockholmarnas favoritmuseum i Evimetrix undersökning. Att bara strosa runt i de sköna omgivningarna och njuta av det som dyker upp kan vara en strategi så god som någon för att njuta av det stora utbudet. Låt dig hänföras av den magiska utsikten från Saemien Sïjte , ät en glass i gräset eller spana efter järven. Hitta din favorit i det gröna vardagsrummet mitt i city.

Skansens bilbana
Skansens bilbana

Skansen bjuder på massor av olika aktiviteter för barn i sommar. Mer om Skansens barnaktiviteter >>

Upp