Delsbogården, Skansen
Sparad som favorit Spara som favorit

Färgvandring – en guidad visning bland schablonmålning, linoljefärg och grisailleteknik

I Skansens hus finns en skattgömma av traditionella måleritekniker. Följ med dekormålare Kristin och Mathias på en inspirerande upptäcksfärd genom historiens färger och former.

Ådringsmåleri, schablontryck och grisaille. Många är metoderna för att dekorera våra byggda miljöer och föremål. I Skansens hus finns en skattgömma av traditionella måleritekniker. Följ med dekormålare Kristin Jönson Lenkel och Mathias Andersson och beundra färger och former från förr.

Tillsammans besöker vi flera av Skansens historiska byggnader som Ordenshuset och Delsbogården. Kristin och Mathias visar och tipsar om provmålningar, förlagor, olika färger och tekniker. En vacker upplevelse fullt av inspiration, kunskap och kreativitet.

Era gudier

Kristin och Mathias är båda utbildade dekorationsmålare och jobbar dagligen med torr pigment, linolja, slamfärg och limfärg, i och på husen på Skansen. De målar även många av de dekorer och skyltar ni kan se på området, kan göra marmor och träådringar och imitera de flesta material.

Kristin är specialiserad på att analysera kulörer och deltar i färgsättningar. Hon har ett visuellt intresse av färg, har gått konstutbildningar och har en egen ateljé. Så hon målar både på fritiden och i jobbet.

Mathias har gesällbrev i måleri. Kommer från slamfärgen och kurbitsens näste. Han är väldigt intresserad av kurbits då han fått det i modersmjölken. Mathias är graffitikonstnär då han inte jobbar som traditionell målare på Skansen.

När: lördag 3 september
Tid: klockan 11.00 (visningen tar 2 timmar)
Mötesplats: Skansens huvudentré
Pris: 150 kronor (entré till Skansen tillkommer). Årskortsinnehavare och medlemmar i Skansen och Nordiska museets vänner har 10 % rabatt, uppge ÅRSKORT vid bokning och medtag giltigt kort till kursen.

Upp