Förläng sommaren – tips från Skansen!

Efter århundradets längsta och hetaste sommar njuter vi nu på Skansen – både människor och djur – av svalare luft och lite mer utrymme kring hägn och voljärer. Men än är vi inte helt färdigsomrade. Ett litet tag till suger vi på sommarkaramellen. På kaféer och restauranger kan man sitta ute ännu ett tag och i hus och gårdar tar vi hand om det som sensommarens jord och skog ger.

Här får du några tips på aktiviteter i september:

1. Fika utomhus

Ta vara på sensommarens solstrålar. Även kyligare dagar värmer solen skönt vid en skyddad vägg. På Kafé Petissan väntar kaffepannor och sju sorters kakor den som kliver in i den lilla kaffestugan. På innergården prunkar klätterväxter på de faluröda husväggarna.
Läs mer om mat och dryck på Skansen här >>

2. Polska dagar

I år är det 100 år sedan återupprättandet av Polens självständighet. För att fira vårt grannland tvärs över vattnet organiserar Polska ambassaden, Polska institutet och Polska turistorganisationen i Stockholm, i samarbete med Skansen, konserter, workshops, dans och polskt mathantverk. Polen extra allt!
Läs mer om Polska dagar här >>

3. En tidig smak av höst

Under helgerna i september och början av oktober tar vi hand om det som sensommarens jord och skog ger. I hus och gårdar ska det syltas, saftas och bakas bröd. Den 29–30 september ställer vi till med den årliga Höstmarknaden – som kring år 1900.
Läs mer om höstiga helger här >>

Se Skansens kalendarium för fler tips >>

Upp