Förläng sommaren på Skansen

Förläng sommaren – tips från Skansen!

Efter århundradets längsta och hetaste sommar njuter vi nu på Skansen – både människor och djur – av svalare luft och lite mer utrymme kring hägn och voljärer. Men än är vi inte helt färdigsomrade. Ett litet tag till suger vi på sommarkaramellen. I stallet är våra ponnyer redo för små barnrumpor. På kaféer och restauranger kan man sitta ute ännu ett tag till och Lill-Skansenteatern fortsätter sina förställningar varje dag, hela september ut.

Här får du några tips på aktiviteter i september:

1. Ponnyridning

Låt barnen uppleva Skansen från hästryggen. En varm, gosig och lagom hög häst är bland det härligaste som finns! Vi har shetlandsponny, russ och fjordhäst.
Läs mer om ponnyridningen här >>

2. Visenter

Visenten är Europas största däggdjur. De största tjurarna kan väga nästan ett ton och blir nästan två meter i mankhöjd. Men trots sin tyngd kan de hoppa över ett tre meter brett dike och över ett två meter högt stängsel. Från stillastående! Tur att de är lugna och snälla. Skansen deltar i ett internationellt projekt som räddat livet på den utrotningshotade arten.
Läs mer om Skansens visenter här >>

3. Lill-Skansenteatern

Varje dag ger Lill-Skansenteatern föreställningar med mycket musik på tema djur och natur. Och barnen får också vara med! Om de vill förstås. Vi tänker att om man lär sig mer om djuren, så kanske man blir bättre på att ta hand om både dem och resten av naturen. Föreställningarna ges utomhus, men under tak, vid Lill-Skansens amfiteater.
Läs mer om Lill-Skansenteatern här >>


Se Skansens kalendarium för fler tips >>

Upp