Datumet för denna aktivitet har passerat

Sparad som favorit Spara som favorit

EVANESCENCE, YONAKA & VOLA 16 juni 2022

Rock på Skansen 2022

Sollidenscenen

Evenemang på Sollidenscenen

Nationalscenen Sollidenscenen har inte bara Stockholms vackraste utsikt – här kan du njuta av Allsång på Skansen, nyår, nationaldagsfirande liksom en mängd folkkära artister och världsstjärnor varje år.

Läs mer ›

EVANESCENCE
Det miljonsäljande amerikanska bandet Evanescence kommer i sommar till Stockholm för en exklusiv konsert. Detta blir bandets första konsert i Sverige på 15 år.

Det var 2003 som Evanscence slog igenom. Debutalbumet Fallen som bland annat innehåller megahiten Bring Me To Life har sålt mer än 17 miljoner exemplar världen över och det är ett av endast åtta album som har legat mer än ett år på Billboard Top 50. Med sångerskan Amy Lee i spetsen har Evanescence blivit ett av de allra mest framgångsrika banden under 2000-talet. I mars 2021 släppte bandet ny musik för första gången på över ett decennium då deras femte album The Bitter Truth släpptes.

Spelningen är en del av konsertserien Rock på Skansen.

Tillsammans med Evanescence spelar även YONAKA och VOLA på Rock på Skansen den 16 juni.

YONAKA
Yonaka kombinerar tunga riffs med melodiska hooks och punkfuror som får de att låta som en vild mix av Yeah Yeah Yeahs och Royal Blood. Det brittiska Yonaka frontas av den eldiga frontkvinnan Theresa Jarvis och debutalbumet ”Don’t Wait ’Til Tomorrow” släpptes 2019 via Fueled by Ramen. Albumet togs väl emot och nådde topp 40 i Storbritannien. Bring Me The Horizon släppte en EP samma år där de bjöd in Yonaka och tillsammans spelade de låten ”Tapes”.

VOLA
Med influenser från 70-talets progressiva rock, elektronisk musik, metal och industri har VOLA gjort sig ett namn inom den nyare hårdrocken. Bandet bildades 2006 i Köpenhamn och släppte under 00-talets sista år några egenutgivna skivor. 2011 kom fullängdaren ”Monsters” och då började det på allvar hända saker för bandet. Både recensenter och fans har hyllat VOLAs nyskapande sätt att ta sig an hårdrocken. Band som Meshuggah, Opeth och Massive Attack har nämnts som influenser men helt klart är att VOLA tar sina egna musikaliska vägar.

Biljetter på Tickster

Skansens årskort gäller ej till denna konsert.

Entré till Skansen ingår i biljetten.


Liknande aktiviteter

Upp