Eldfesten firas på Skansen
Sparad som favorit Spara som favorit

Eldfesten

Årets Eldfest på Skansen är tyvärr inställd.

Eldfesten 2020 ställs in

Efter dialog med publik, föreningar samt internationella artister och gäster har Riksteatern beslutat att ställa in Eldfesten 2020. Årets Eldfest skulle ha ägt rum den 17 mars i Stockholm, Göteborg och Malmö men ställs in med anledning av Covid-19. Den livesändning som planerades från Skansen till orter i Sverige och internationellt ställs också in.

Mer information finns på Riksteaterns hemsida.

Chaharsahanbe suri

Eldfesten är en folklig icke-religiös högtid som har firats bland många olika folkslag under nästan 4 000 år. På persiska heter högtiden chaharsahanbe suri och firas alltid tisdagen före det iranska nyåret, Nouroz, som i sin tur infaller vid vårdagjämningen. Precis som i det svenska traditionella valborgsfirandet hälsas naturens förändring med brinnande eldar, att vinter blir vår och att solen och ljuset kommer tillbaka.

Eldfesten i Stockholm har blivit en årligen återkommande folkfest. Alla, oavsett nationalitet, ålder, religion och etnicitet ska känna sig lika välkomna att delta i firandet. Det är en fest för mångfald och integration som för andra året i rad tar plats på Skansen. På Sollidenscenenen ges ett artistspäckat program med tv-sändning som går ut till olika delar av världen.

Upp