Drop in-bröllop på Skansen

Datumet för denna aktivitet har passerat

Sparad som favorit Spara som favorit

Drop in-bröllop på Skansen – INSTÄLLT

På grund av Covid-19 måste vi tyvärr ställa in Drop in-bröllop på Skansen 2021.

Tingsvallen

På Tingsvallen, som gränsar mot Bollnästorget, firas midsommar i dagarna tre. Här rustats det också till Drop in-bröllop i anslutning till pingst.

Läs mer ›

Drop in-bröllop på Skansen inställt

Tyvärr måste vi meddela våra kärleksfulla par att Drop in-bröllop på Skansen är inställt även 2021.

Läs mer om hur Skansen jobbar förebyggande mot Covid-19.

Bröllop med minimal planering

I juni varje år äger årets mest kärleksfulla dag rum på Skansen. Under Skansens Drop in-bröllop hittar ni allt för att göra er dag extra minnesvärd med flera olika restauranger att välja på, hjälp med hår, naglar och smink, vackra fotoplatser och stämningsfull livemusik. Kom uppklädda eller i favoritmysbyxorna, ensamma eller med hela släkten. Den här dagen är till för er och er kärlek till varandra!

Pris: 1500 kr/par

Tid: Bröllopsentrén är öppen kl 10–15 och vigslarna pågår till dess att alla är gifta.

Alla bröllopspar går in på Skansen via den uppmärkta bröllopsentrén i huvudentrén. Exakt kl 15.00 stänger bröllopsentrén så kom i tid! Alla som kommer innan kl 15 blir garanterat gifta.

Så här går drop in-bröllopet till

Checklista inför bröllopet

För att kunna gifta er under Drop in-bröllop på Skansen behöver ni ta med er:

 • Giltig legitimation
 • Giltig hindersprövning (2 papper)
 • Partnerskapsintyg vid registrerat partnerskap
 • För kyrklig vigsel ska en av er vara medlem i Svenska kyrkan. Förutom hindersprövning, behöver ni också en utfärdad vigselblankett från er hemförsamling. Vilken församling ni ska vända er till hittar ni via svenskakyrkan.se/sokforsamling. Informera er hemförsamling om att Skansen ligger inom Oscars församling.

Så här går det till

 • I bröllopsentrén visar ni upp legitimation och hindersprövning (2 papper) samt en utfärdad vigselblankett från din hemförsamling om du ska gifta dig kyrkligt.
 • Alla bröllopspar får en nummerlapp med sitt unika nummer.
 • När ni har fått er nummerlapp är det dags att bege sig till vigselområdet som ligger på Tingsvallen bredvid Bollnästorget. Den lättaste vägen dit är via Rulltrappan. Våra kövärdar om finns på plats hjälper gärna till om ni undrar över något.
 • Tänk på att ta det lugnt, det är ingen brådska – alla kommer att bli vigda!

Bröllopsgäster

Bröllopsgäster passerar genom Skansens övriga entréer och betalar ordinarie entréavgift om de inte redan har köpt förköpsbiljett.

Språk

Borgerliga vigslar kan genomföras på svenska, engelska, finska, tyska, persiska och franska.

Kyrkliga vigslar kan genomföras på svenska, engelska, franska, tyska, ungerska, italienska och spanska.

Undrar du över något annat? Läs vanliga frågor och svar om Drop in-bröllop.

Drop in-bröllop på Skansen

Vigselområdet

Själva vigselområdet är utomhus på Tingsvallen där både borgerliga och kyrkliga vigselförrättare finns på plats tillsammans med vittnen. Totalt finns det 14 vigselplatser. När ert nummer ropas upp tar ni plats i kötältet där våra kövärdar tar hand om er. Gästerna tar plats vid en speciell gästentré vid sidan om kötältet. När det blir er tur följer en värd med er till rätt vigselplats. Hela ceremonin tar ca 10 minuter.

Det kan hända att ni får vänta en stund innan det blir er tur att stiga fram till vigselförrättaren. Väntetiden kan variera från ca 30 minuter upp till ibland ett par timmar. Medan ni väntar kan ni ta del av de erbjudanden som ingår i bröllopskostnaden (se Detta ingår i bröllopskostnaden).

Om ni är ett sällskap på 20 personer eller fler så tar ni kontakt med informationsplatsen på Tingsvallen för hjälp till rätt vigselplats.

Drop in-bröllop på Skansen vigselområdet

Detta ingår i bröllopskostnaden

Runt omkring Tingsvallen och på Bollnästorget finns en mängd olika aktiviteter som ni kan ta del av när ni väntar på er tur eller efter vigseln. Dessa aktiviteter ingår i bröllopskostnaden:

 • I ombytestältet på Bollnästorget får ni hjälp med ombyte till bröllopsklänning eller annan klädsel. Där får ni även hjälp med enklare sömnad som att sy i en knapp eller laga en söm.
 • Bindning av björklövskrans eller lönnlövskrona. Våra skickliga kransbindare hjälper till.
 • Make up-artister och nagelstylist finns på plats för hjälp med enklare sminkning, hårstyling och nagelfix.
 • I musiktältet kan ni välja ett musikstycke ur bröllopsrepertoaren som framförs av en sångerska och pianist. Här kan du ladda ner en låtlista med länkar till youtube. Du kan också lyssna på hela listan på Spotify.
 • Lekaktiviteter, sång och musik för barnen.
I sångtältet får ni välja en sång som framförs bara för er. |

Mat & dryck

På Skansen har vi flera restauranger som erbjuder fantastisk mat och flera av dem har speciella erbjudanden under Drop in-bröllopet. Information om aktuella erbjudanden kommer snart.


Liknande aktiviteter

Upp