Vigsel på Skansen

Borgerlig vigsel

Skrid ned för trappan till Oscarsterrassen och möts av den slående utsikten över Stockholm. Se in i din kärestas ögon och säg ”ja” i något av våra mysiga lusthus. Intimt litet eller ståtligt stort – på Skansen finns en plats för alla!

Skansens borgerliga vigselmiljöer

Skansen erbjuder många unika vigselmiljöer. Vig er i prunkande gröna trädgårdar intill ett mysigt lusthus. Eller i Folkets hus, det röda trähuset med en lång historia och ljusa lokaler från 1908. På Djurgården i Stockholm hittar ni en oas mitt i staden. Här på Skansen finns några av Stockholms vackraste vigselmiljöer. Intimt eller stort, vi har platsen för er. Vill ni titta närmare på våra miljöer, kan du läsa om gästantal och säsong för våra bokningsbara vigselmiljöer.

Andra tillägg för er vigsel

Skansens spelmän

Med musik förgyller ni er dag ytterligare! Vill ni engagera Skansens spelmän kan de välkomna era gäster i Huvudentrén och sedan leda dem med gånglåtar och spel fram till er vigselplats. Brudmarscher samt ingångs- och utgångsmusik finns också på deras repertoar. Här kan du läsa mer om Skansens spelmän.

Häst och vagn

För en alldeles speciell känsla under dagen kan ni åka häst och vagn på Skansenområdet, kanske till eller från vigselplatsen. Läs mer om att hyra häst och vagn på Skansen.

Info om borgerlig vigsel

Pris: 6000 kr
Inkl i pris: lokalhyra, entré för era gäster, ljus, blomsterdekoration och en minnesgåva från Skansens Glasbruk. Vid vigseln kommer någon av Skansens kunniga värdar att närvara för er och era gästers trevnad, samt för att förbereda och se efter vigsellokalen/platsen.

Entré för bröllopsgäster: Vid entrén visar inbjudningskortet eller uppger tid och namn på de som gifter sig.

Checklista och trafikinformation för vigsel på Skansen.

Boka visning av miljö

Visning av miljö: kontakta Skansens evenemangsavdelning vigsel.dop@skansen.se
För övriga frågor eller bokning av miljö: kontakta bokning@skansen.se
Bokning av vigselförrättare: Ni bokar vigselförrättaren och berättar för oss vem ni har valt. Här hittar ni en lista på https://vigsel.stockholm/vigse...


Bröllop

Upp