Bioblitzen på Skansen är över för i år

Sparad som favorit Spara som favorit

Bioblitz på Skansen

Naturskyddsföreningen och Skansen bjuder in till att utforska den biologiska mångfalden i en bioblitz på Skansen 22-23 maj – både digitalt och på plats.

En bioblitz går ut på att inventera och dokumentera hur många, och vilka arter, som finns på en specifik plats. Det kan handla om fåglar, blommor, insekter och svampar!

Bioblitzen på Skansen kommer att pågå i 24 timmar med start kl 12.00 på lördagen. Skansens gäster kan följa inventeringen live under öppettiderna och vem som helst kan delta via en livesändning hemifrån.

Utöver artinventeringen kommer det under bioblitzen att ske en mängd andra aktiviteter på Skansen. Följ med på fältspaning i små grupper i parken (drop-in tider), testa framgången i ett artbingo och snacka biologisk mångfald med alla spännande experter.

Hemma?
Häng med i vår livesändning på Facebook. Läs mer i vårt event på Facebook och anmäl ditt intresse där så missar du inga uppdateringar.

Nyfiken på resultatet? Utforska vår sida på Artportalen.

Vad är biologisk mångfald?

Biologisk mångfald är en förutsättning för allt liv på planeten. Men just nu minskar den biologiska mångfalden i allt snabbare takt över hela världen. Djur- och växtlivet hotas av föroreningar, bekämpningsmedel, skogsskövling, utfiskning och klimatförändringar. Den biologiska mångfaldens dag firas runt om i hela landet den 22 maj. Dagen instiftades av FN, och handlar om att öka medvetenheten om vikten av artrikedom.

Upp