Barnaktiviteter på Skansen

Tips för barnens Skansenbesök!

Skansen är en spännande, rolig och fascinerande plats. Här händer det väldigt mycket – varje dag, året runt! Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna när man besöker Skansen i sällskap av barn.

Var finns det toaletter och skötbord?

Toaletter finns vid Huvudentrén, Hazeliusporten, på Lill-Skansen (där finns också toaletter för små barn), vid Vaktstugan, bakom Högloftet, i Skogens hus samt i backen strax ovanför Galejan. Samtliga toaletter har skötbord. Toaletter för funktionshindrade finns vid Huvudentrén, Hazeliusporten, i Skogens hus och bakom Högloftet. För permobil (förutsätter hjälp med dörrar) är toaletterna bakom Bredablick, inne på Skansen Terrassen och vid huvudentrén tillgängliga.

Finns det familjebiljett?

Nej men på de vanliga årskorten får man ta med sig ett barn mellan 4-15 år utan kostnad. Barn under 4 år har alltid fri entré.

Finns det barnvagnar att hyra?

För tillfället finns tyvärr inga vagnar att hyra.

Får man ta med sig barnvagnen in på restauranger och kaféer?

Brandskyddsmyndigheten ställer stora krav på säker utrymning vid händelse av brand. Därför är det tyvärr ej tillåtet att ta med sig barnvagnen in på någon av våra restauranger, och inte heller in i Lill-Skansens byggnad.

Var finns lämpliga ställen för picknick på Skansen?

Skansen har en mängd vackra platser passande för picknick och du är välkommen att äta matsäck överallt på Skansen utom kring våra historiska byggnader och på kyrkogården. En särskild picknickplats med bord finns vid Torslunden. Andra fina picknickställen är Tingsvallen och Orsakullen. För närvarande finns det tyvärr ingen picknickplats inomhus.

Rabatter för barngrupper från förskola och dagbarnvårdare i tjänst

Barngrupper från förskolor har – liksom andra barn under 4 år – fri entré till Skansen. Anställda på förskolan och även privat dagbarnvårdare har fri entré i tjänst, mot uppvisande av tjänstekort, tillsammans med barnen under hela året. Läs mer om besök med förskolor och skolor här.

Hur tar man sig bäst till Skansen?

Vi rekommenderar våra gäster att lämna bilen hemma, eftersom att det finns ett begränsat antal parkeringsplatser i närområdet. Spårvagn nr 7 går mellan Norrmalms torg och Djurgården och har gott om platser för barnvagnar. Du åker dock inte gratis med barnvagn som du gör på bussen. Att ta Djurgårdsfärjan från Slussen är ett enkelt och vackert sätt att ta sig till Skansen. SL:s månadskort är giltigt på färjorna. Du kan också ta busslinje 67 från Karlaplan.

Här hittar du Skansens aktiviteter för barn.


Inför besöket


Barnaktiviteter

Upp