Barnaktiviteter mitt i Stockholm

Aktiviteter året runt

På Skansen i Stockholm hittar ni en grön och inspirerande miljö för barnfamiljer. Vi har fullt av barnaktiviteter året om. Djur, historiska hus, roliga program på scenen och fina promenadstråk – här har ni allt på en plats.

Platser för spring och lek finns det gott om. Ekorrparken, päronparken och Lill-Skansen är några lekplatser. Men våra stora gröna ytor gör Skansen till en unik plats för familjen. Barnens favorit Lill-Skansen har öppet varje dag och prickar ni in kl 13 så får ni höra våra djurvårdare prata om ett av djuren som bor där. Barnen får ställa frågor och lära sig nya saker om djur som kaniner, marsvin, ormar och råttor.

Köp årskort och få 365 gånger så roligt

Köp ert årskort här.

Våriga aktiviteter för barnen

Ett säkert vårtecken i Stockholm är när vi öppnar kontakthagen för killingarna. Därtill har vi har flera roliga aktiviteter runt om på området under våren. Barnen kan hjälpa till i hus och gårdar, hälsa på djuren i djurparken (se om det har kommit några nya ungar!) och titta på Lill-Skansenteatern som tar med barnen in i föreställningen. Behöver ni vila benen och äta något finns ett flertal restauranger men också härliga picknickplatser för medhavd picknick.

Lill Skansenteatern på Skansen
Lill Skansenteatern på Skansen |

Sommar, sol och Barnens allsång

Sommaren startar med, midsommarfirande och buföring – stora som små får följa med när vi tar djuren till fäboden. Ett gulligt litet människo- och djurtåg som strövar genom Skansen. Gå Barnens allsång, pröva på lekar som mormorsmor eller farfarsfar lekte och ta en ridtur på en av våra ponnys. Hitta din egen favoritplats i det gröna vardagsrummet mitt i Stockholm.

Buföring på Skansen
Buföring på Skansen |

Barnvagnspromenader, marknad och höstlovsaktiviteter

När hösten kommer är det lite lugnare i parken. Perfekt för friska barnvagnspromenader, lek i lekparkerna och att kika in och se vad de hittar på i våra hus och gårdar. På vår årliga höstmarknad får ni besöka en marknad som kring 1900-talet. Hoppa i halmstacken, se på dragkamp och träffa på roliga karaktärer. På lovet har vi höstlovsaktiviteter med lagom läskiga inslag.

Barn på Höstmarknad
Barn på Höstmarknad |

Pyssel, dans och barnens egen jul

Julmarknaden på Skansen är en av Stockholms populäraste julmarknader. Här kan ni dansa kring granen, pyssla till julgranen och uppleva traditioner i hus och gårdar. Värm er vid fyrfaten och grilla korv till sånger av en kringvandrande kör. Här får alla sin dos av julkänsla – liten som stor.

Barn på Skansens julmarknad
Barn som äter klubba på Skansens traditionella julmarknad |

Upp